Scandalul e-mail-ului revine în forţă în politica americană. De data asta, în ograda lui Trump

03 Mar 2017 | scris de Marina Constantinoiu
Scandalul e-mail-ului revine în forţă în politica americană. De data asta, în ograda lui Trump

Scandalul e-mail-ului personal, folosit de oficiali cu rang înalt, revine în politica americană, după ce a bântuit-o pe candidata democrată la alegerile prezidenţiale, Hillary Clinton. De data aceasta, este vorba despre un personaj-cheie din Administraţia Trump. Vicepreşedintele american Mike Pence a folosit un cont de e-mail privat în activităţi oficiale în perioada în care acesta a fost guvernator al statului Indiana, potrivit datelor obţinute de cotidianul Indianapolis Star, relatează presa americană

Ziarul, conform căruia contul personal de AOL al lui Pence a fost spart de hackeri anul trecut, a obținut e-mailurile după ce a înaintat o solicitare de acces la date publice.

Pence și-a folosit contul personal de e-mail pentru a ține legătura cu unii consilieri, discutând inclusiv chestiuni privind măsurile pe care trebuie să le ia statul Indiana în prevenirea terorismului și arestarea mai multor bărbați pentru acuzații legate de terorism, mai notează publicația citată.

Mai mult de atât, în calitate de candidat la funcţia de vicepreşedinte al Statelor Unite, Pence a criticat-o frecvent pe Hillary Clinton, candidatul democrat la Preşedinţia SUA, pentru utilizarea mailurilor private în activităţi oficiale în timp ce era secretar de Stat.

Un comunicat transmis de biroul de presă al lui Pence și citat de Star confirmă că acesta a avut un cont de e-mail personal și unul oficial cât a fost guvernator, dar că a ”respectat în totalitate legislația din Indiana privind folosirea și păstrarea e-mail-urilor”.

 

.

Alte stiri din Externe

Ultima oră