UPDATE. Barcelona: O furgonetă a pătruns în mulțimea de pe Ramblas. Doi morţi şi zeci de răniţi (VIDEO)

17 Aug 2017 | scris de Magda Marincovici
UPDATE. Barcelona: O furgonetă a pătruns în mulțimea de pe Ramblas. Doi morţi şi zeci de răniţi (VIDEO)

UPDATE: Consulatul General al României la Barcelona are în atenție incidentul produs în zona La Rambla și a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale pentru a verifica dacă printre victime se înregistrează și cetățeni români. Momentan nu există indicii în acest sens.

De asemenea, la nivelul Ambasadei României la Madrid a fost instituită o celulă de criză.

Ministerul Afacerilor Externe transmite că cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Consulatului General al României la Barcelona: +34 934 181 535; +34 934 344 223, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgență al oficiului consular din Barcelona +34 661 547 853, respectiv al misiunii diplomatice din Madrid +34 649 656 032.

Consulatul General al României la Barcelona monitorizează cu prioritate situația și menține legătura cu autoritățile locale, fiind pregătit să acorde asistență consulară, în funcție de evoluția evenimentelor.

Două persoane au murit şi cel puţin 20 au fost rănite după ce o furgonetă a intrat în pietonii aflaţi pe una dintre cele mai circulate artere din Barcelona, conform presei locale. Poliţia a catalogat incidentul drept un atac terorist şi încă îi mai caută pe atacatori.

Agenția de știri Reuters relatează că sunt cel puțin 13 morți, conform Radio Cadena SER, care citează surse din poliție. O persoană suspectată că condus furgoneta care a intrat pietoni pe Las Ramblas a fost blocată într-un bar, a declarat o sursă din poliția spaniolă.

"Unul dintre atacatori este blocat într-un bar", a declarat sursa, adăugând că poliția caută  doi suspecți în legătură cu atacul. Polițiștii spun că "suspectul" a intrat în bar după atacul din Barcelona.

Potrivit El Pais, o furgonetă de culoare albă a pătruns, joi, în viteză în mulțimea de pe celebra arteră Ramblas din centrul Barcelonei. Potrivit martorilor, mai multe persoane ar fi fost rănite. Nu se cunoaște numărul răniților. Nu se știe dacă sunt persoane decedate.

 

 

Ar fi vorba, potrivit surselor din poliție, de o furgonetă albă. Șoferul ar fi abandonat mașina, pentru a o lua la fugă. Poliția a cerut să nu se mai posteze imagini pe rețele de socializare. Zona se evacuează și s-au închis căile de acces la metrou. Poliția a lansat o operație de anvergură pentru prinderea șoferului.  

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră