Avion cu 71 de persoane la bord, prăbuşit în Nepal

12 Mar 2018 | scris de Marina Constantinoiu
Avion cu 71 de persoane la bord, prăbuşit în Nepal Galerie foto (3)

Un avion din Bangladesh, având la bord 67 de persoane şi patru membri ai echipajului, s-a prăbuşit în Nepal, lângă aeroportul din Kathmandu, când se pregătea să aterizeze, scrie The Guardian.

Avionul a fost cuprins de flăcări, iar echipele de pompieri aflate la sol intervin pentru a încerca să salveze persoanele aflate în aparatul de zbor prăbuşit. Avionul Dash 8 US-Bangla Airlines venea de la Dhaka.

"Până acum, 20 de răniţi au fost transportaţi la spital", a declarat purtătorul de cuvânt al aeroportului, citat de The Guardian. Poliţia şi Armata încearcă să taie părţi din aparatul de zbor, pentru a putea salva şi alţi posibili supravieţuitori ai accidentului aviatic.

Imagini video de la faţa locului aratau coloane negre de fum care se ridică deasupra locului în care s-a prăbuşit avionul.

Din primele imagini, avionul pare a fi un Bombardier Dash-8 Q400, însă această informație nu a fost confirmată încă de autoritățile nepaleze. Presa locală scrie că avionul a ieșit de pe pista cu numărul 2, în timp ce un pasager salvat din aeronavă ar fi povestit că avionul a dat semne de instabilitate în zbor, la coborârea spre aeroport, potrivit BBC.

Din cauza accidentului zborului #BS211, aeroportul a fost închis. Avioanele care urmau să aterizeze sunt redirecţionate către alte aeroporturi, decolările sunt amânate, potrivit aeronews.ro.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră