ALERTĂ! Avion de luptă rusesc, doborât de aviaţia turcă la granița cu Siria (VIDEO)

24 Noi 2015 | scris de Veronica Micu
ALERTĂ! Avion de luptă rusesc, doborât de aviaţia turcă la granița cu Siria (VIDEO)

UPDATE 11:30 - Ministerul rus al Apărării a confirmat că un avion de vânătoare Su-24 al aviației ruse angajate în campania aeriană în Siria a fost doborât de Turcia, dar neagă faptul că aparatul de zbor ar fi încălcat spațiul aerian turc.

"Astăzi, un avion Su-24 aparținând forțelor aeriene ruse desfășurate în Siria s-a prăbușit pe teritoriul sirian, din cauza unor presupuse tiruri trase de la sol", afirmă ministerul într-un comunicat, adăugând că aparatul de zbor "se afla exclusiv în spațiul aerian sirian".

Anterior, mass-media din Turcia și Rusia au relatat că cei doi piloți ai aparatului rus doborât au reușit să se catapulteze.

Ulterior, presa turcă a scris că unul din cei doi piloți ar fi fost capturat de rebeli.

......................................

Incident aviatic grav la granița Turciei cu Siria, un avion de vânătoare rusesc fiind doborât de aviația turcă, relatează CNN-Türk. Un responsabil militar de la Ankara a declarat că aparatul de zbor intrase în spațiul aerian al Turciei.

Aeronava s-a prăbușit, cuprins de flăcări, într-o zonă de pe teritoriul Siriei foarte aproape de frontiera cu Turcia.

CNN Turk a publicat imagini cu cei doi piloți parașutându-se în siguranță, în timp ce pe internet au apărut foarte multe materiale video cu momentul în care avionul rusesc se prăbușește.

Premierul turc Ahmet Davutoglu, care a convocat o reuniune de urgență cu șeful Statului Major, Hulusi Akar, și cu ministrul de externe Feridun Sinirlioglu a decis ca Ankara să sesizeze NATO și ONU cu privire la incidentul de la frontiera turco-siriană. (V.M.)

Alte stiri din Externe

Ultima oră