A scăpat de moarte pentru că a întârziat două minute la îmbarcare. Grecul care trebuia să fie în Boeing-ul prăbușit duminică

11 Mar 2019 | scris de M.C.
A scăpat de moarte pentru că a întârziat două minute la îmbarcare. Grecul care trebuia să fie în Boeing-ul prăbușit duminică Galerie foto (3)

Două minute au făcut diferența dintre viață și moarte pentru Antonis Mavropoulos, care a întârziat la poarta de îmbarcare și nu a mai putut urca în avion. 157 de oameni din peste 30 de țări au murit în urma prăbușirii avionului Boeing 737 MAX 8, duminică dimineață, în Etiopia.

Un bărbat din Grecia se consideră norocos după ce nu s-a mai urcat la bordul aeronavei. El a relatat cum a pierdut zborul pe Facebook: „Ziua mea norocoasă”.

“Vedeam lumea cum urcă în avion. Am fost foarte furios că nu m-au lăsat și pe mine să urc”, a declarat el pentru postul grecesc Alpha TV, amintindu-și cum furia i-a dispărut instant după ce a aflat că aparatul Boeing 737 MAX s-a prăbușit după doar 6 minute de la decolare.

Iar după șocul inițial provocat de o asemenea știre, grecul spune că și-a dat seama că a fost “ziua lui norocoasă”.

El a făcut o rezervare pentru un zbor care urma să decoleze peste doar câteva ore, însă nu i s-a permis să se îmbarce în acest avion. Doi polițiști l-au abordat în timp ce aștepta.

„M-au condus către secția de poliție din aeroport. Un ofițer mi-a spus să nu protestez, ci să mă rog lui Dumnezeu pentru că sunt singurul pasager care a ratat îmbarcarea la zborul ET 302 care s-a pierdut”, a mai spus Antonis Mavropoulos.

Bărbatul a mai spus că autoritățile etiopiene au dorit să verifice încă o dată identitatea lui și motivul pentru care nu s-a mai urcat la bordul avionului.

„Prieteni din Nairobi m-au anunțat că zborul nu a mai aterizat și nu au nicio informație despre avion. (...) Apoi mi-am dat seama că trebuie să-mi contactez familia și să le spun că am supraviețuit, deoarece am pierdut zborul. În acel timp m-am prăbușit la podea pentru că am realizat cât de norocos am fost. (...) Sunt recunoscător că trăiesc”, mai povestit el.

Și Ahmed Khalid trebuia să se afle la bordul avionului Ethiopian Airlines prăbușit duminică, însă din cauza unei întârzieri a zborului de conexiune din Dubai, bărbatul a ratat îmbarcarea și a scăpat cu viață, relatează Global News.

Ahmad a declarat că avea rezervate două zboruri: unul din Dubai spre Addis Abeba și un zbor din Addis Abeba spre Nairobi.

„Din cauza întârzierii zborului din Dubai, am ratat primul zbor spre Nairobi, cel care s-a prăbușit. Așa că atunci când am ajuns în Addis Abeba mi-au spus să iau următorul zbor, care este la ora 11, și am fost de acord”, a povestit bărbatul.

Toamna trecută, în octombrie, tot un 737 MAX 8 s-a prăbuşit în mare, în Indonezia, la scurt timp după decolare și la aproape aceeaşi altitudine cu aeronava căzută duminică.  Zborul era operat de compania low-cost indoneziană Lion Air și s-a prăbușit la 13 minute de la decolarea din Jakarta. Era o cursă internă, cu 189 de pasageri și membri ai echipajului la bord. Nu au existat supraviețuitori.

Alte stiri din Externe

Ultima oră