„Gemetele artiștilor, acoperite de zgomotul de păcănele!”

03 Iul 2020 | scris de A.V.
„Gemetele artiștilor, acoperite de zgomotul de păcănele!”

Artiștii din toată lumea protestează, fac petiții și cer guvernelor să nu se mai facă că nu îi văd. #LetTheMusicPlay este strigătul lor, prin care aproape că imploră autoritățile să salveze muzica live, scrie smartradio.ro. Și la noi, Nicu Alifantis scrie revoltat pe Facebook:

Ați aflat că tocmai s-au dat facilități fiscale generoase pentru păcănele? Avem taxe și accize consistente la tutun, alcool și alte alea – considerate vicii grave de autorități, intens criticate de sistemul medical, blamate de societate, hulite de ONG-uri, iar păcănelele – jocurile de noroc, ce-or fi? Niscaiva terapii? Sunt vicii și încă foarte mari. Pentru că, fie vorba între noi, doar niște oameni bolnavi la cap merg la jocuri de noroc.
Asta încurajează politicienii noștri? Foarte tare!

El amintește că artiștii, între timp, au fost uitați de autorități și sunt lăsați să sufere: “Între timp, în subsolul societății, arta și cultura românească se tăvălesc pe jos de durere scrâșnind din dinți în agonie. Iar gemetele sunt acoperite de zgomotul de păcănele! Bravos națiune!”

Alifantis își încheie postarea cu un citat din Caragiale:

„De la o administraţie astfel recrutată şi constituită pe termene provizorii, se înţelege că numai seriozitate şi scrupuluri nu se pot pretinde. […] De aceea, cu un zîmbet plin de amărăciune, Romînul numeşte ţara lui patria bacşişului şi hatîrului. Cu aşa parlamente se fac legi peste legi – cu aşa administraţie se aplică.”
(I.L.Caragiale, „1907, din primăvară până-n toamnă”).

 

Alte stiri din Editorial

Ultima oră