Experimente pe oameni în București

23 Mai 2017 | scris de Cătălin Roșioru
Experimente pe oameni în București

Pe vremea când eram student, deci pe vremea când era lupu' căţel, circula un banc printre noi inginerii, cică diferenţa între specialistul român şi ăla occidental e că ăla occidental îşi pune mâna-n cap şi zice "ce să fac, ce să fac?", în vreme ce ăl băştinaş îşi pune mâna-n cap şi zice "ce-am făcut, ce-am făcut!".

Şi nu ştiu cum naiba dar ieri a venit confirmarea că aşa este. Specialiştii din primărie şi-au supus creierele la perversiuni greu de imaginat şi au scremut ideea benzii unice RATB între Podul Băneasa şi Fântâna Mioriţa, adică fix pe unde autobuzele treceau şuierând, unde nu ştiu să fi existat vreodată blocaje în trafic. Ba, colac peste pupăză, ieri după amiază a avut loc şi un accident pe culoarul ăla unic, au venit două ambulanţe care s-au oprit pe banda de lângă şi-uite-aşa, dintr-un foc, din trei benzi a mai rămas una singură, spre fericirea şoferilor şi umplerea frigiderelor.

Dar că să nu rămâie de mangafa, primăria a copt la repezeală un comunicat în care ne transmite că tărăşenia de ieri n-a fost, vezi-Doamne, decât un experiment.

Şi cum nu-mi place să fiu luat de prost, întreb şi eu, ca cetăţeanul: şi pentru un experiment de-o zi trebuia să plantaţi stâlpi metalici în asfalt ca pe panseluţe?

Doamna primar, dacă-mi permiteţi, că abia-mi mai ţin firea (sic!), luaţi specialiştii ăia de la trafic şi puneţi-i să facă poduri, că dacă mai fac de-astea, mi-e că rămân pe drumuri.

Alte stiri din Editorial

Ultima oră