Agenturili care ne "conduce"

06 Feb 2017 | scris de Cătălin Roșioru
Agenturili care ne "conduce"

Am mai căscat şi eu, ca tot omul, gura pe la televiziuni să aflu ce ni se mai întâmplă.

Am văzut şi milionul la Cotroceni, dar hai să nu fim răutăcioşi, ştim cu toţii că nici milionul nu mai e ce era odată. Mă rog, ei nu știau că Băsescu nu mai e la Cotroceni.

L-am zărit, aşa, în trecere şi pe Soros, stătea în intersecţie cu un bidon în mâna, implorând şoferii să-l lase să le spele parbrizele pentru 5 lei, că de când cu plimbările din Bucureşti a ajuns vai de cardu' lui.

Şi am aflat şi care sunt noile agenturi, duşmanii ţării, conspiratorii împotriva României de sub mustaţă: multinaţionalele.

Da' pun băieţii SRI-ul să le ancheteze. Acu' să vezi corporatişti risipindu-se ca puii de sub cloşcă, fugind cu laptopurile din dotare, şefi de departamente galbeni la faţă tocând cu disperare lozinci, manageri muşcând cu un gest hotărât din capsulele de cianură implantate în ultimul molar, board-uri internaţionale aduse in corpore, în lanţuri, în faţa tribunalelor poporului de la televiziuni. O să fie o veselie de-o să iasă la hora, din mormânt, până şi Corneliu Vadim Tudor.

În rest e bine, lumea e destinsă, puţin obosită, dar senină.

Şi dacă-mi permiteţi, mai am o întrebare, nu o #altaintrebare: ştiţi cumva, elicopterul ăla de pleca prin '89 de pe Comitetul Central, mai funcţionează?

Întreb pentru un prieten care vrea să se ducă acasă, în Teleorman.

Alte stiri din Editorial

Ultima oră