De ce au fost retraşi jandarmii duminică de la sediul PSD? Iată ce a răspuns ministrul de Interne!

24 Ian 2017 | scris de Mara Răducanu
De ce au fost retraşi  jandarmii duminică  de la sediul PSD? Iată ce a răspuns ministrul de Interne!

Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne, a răspuns astăzi la întrebarea de ce a retras jandarmii de la sediul PSD, în timpul protestului de duminică, la cererea lui Liviu Dragnea.Duminică, la protest, mii de oameni au fost și la sediul PSD de pe Şoseaua Kiseleff, au fost întâmpinaţi de un dispozitiv impresionant de jandarmi.

„Jandarmii nu au avut alt obiectiv decât de a proteja cetățenii care se manifestau și le mulțumesc că au fost așa cum trebuie, nu au făcut altceva decât să se asigure că cei care sunt în stradă în acel moment sunt protejați. La solicitarea președintelui Camerei Deputaților, i-am rugat pe jandarmi să se retragă din dispozitiv în așa fel încât să nu pară că ne pregătim de vreun asediu”, a declarat ministrul de Interne.

Întrebată în continuare în baza căror competențe i-a cerut Liviu Dragnea acest lucru, ea a spus că „domnul Dragnea este președintele partidului, reprezenta din punct de vedere juridic și acel sediu”. „Oricum, jandarmii erau alături de persoanele care participau la protest doar ca să le asigure protecție”, a adăugat ea.Carmen Dan a vorbit și despre cazul unui jandarm care ar fi fost agresat, încă neclar de către cine. „Se vor face verificări, jandarmul este bine, a avut arcada spartă”, a precizat ministrul.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră