Statul ar putea naționaliza, cel puțin parțial, operatorul low cost Blue Air

24 Iul 2020 | scris de A.V.
Statul ar putea naționaliza, cel puțin parțial, operatorul low cost Blue Air

Statul ar putea naționaliza, cel puțin parțial, operatorul low cost Blue Air. Ministrul Transporturilor susține că este luat în calcul un ajutor de stat care să salveze Blue Air, pe modelul folosit de alte state, însă cu operatori de linie, precum Lufthansa.

Statul român ar trebui să aloce fonduri pentru salvarea Blue Air, dar și să devină acționar la această companie, a afirmat ministrul Transporturilor, Lucian Bode. Operatorul aerian cu capital românesc efectuează zboruri Cluj-Napoca - București.

Al doilea operator aerian din România, conform cotei de piață, a declanșat procedura de concordat preventiv, un mecanism de evitare a insolvenței, care permite unei companii să propună creditorilor săi un plan de redresare și plată a datoriilor, conform Profit.

"În această perioadă, industria de transport aerian se confruntă cu mari greutăți. Cum a făcut Germania cu Lufthansa, a alocat fonduri importante și a intrat acționar acolo, la fel va trebui să facem și noi. Încă nu am luat o decizie cu Blue Air", a afirmat Bode.

Ministrul a dat asigurări că operatorul național Tarom va fi salvat și la fel se va întâmpla și cu Blue Air. El va avea o întâlnire cu reprezentanții celor două companii, cu premierul Ludovic Orban și cu ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, pentru a discuta acordarea de ajutoare. Blue Air și Tarom au primit deja avizul pentru ajutoare de stat, în contextul noului coronavirus.

Alte stiri din Business

Ultima oră