Reţeaua de carduri Visa a picat în Europa. Compania a anunţat că sunt disfuncţionalităţi şi investighează cauza

02 Iun 2018 | scris de Marina Constantinoiu
Reţeaua de carduri Visa a picat în Europa. Compania a anunţat că sunt disfuncţionalităţi şi investighează cauza

UPDATE

Reţeaua de carduri Visa funcţionează normal, a anunţat compania sâmbătă dimineaţă, precizând că problemele care au afectat vineri utilizatorii din Europa au fost ”rezultatul unei defecţiuni de hardware”, relatează Reuters.

"Nu avem niciun motiv să credem că acest lucru a fost asociat cu orice acces neautorizat sau eveniment rău intenţionat", a precizat compania într-o declaraţie.

.........................

Sistemul de carduri Visa a căzut în întreaga Europă. Compania a confirmat că exista o problemă, că sistemul este întrerupt şi se investighează cauza, potrivit The Guardian.

La aproape cinci ore de la prima sa declaraţie, compania a spus că sistemele funcţionează în parametri aproape normali, şi că o defecţiune de sistem a afectat consumatorii din Europa.

„Scopul nostru este să ne asigurăm ca toate cardurile Visa să funcţioneze 24/24, 365 de zile pe an. Nu ne-am îndeplinit acest scop şi le cerem scuze partenerilor noştri, dar mai ales posesorilor de carduri Visa. Posesorii de carduri le pot folosi, pentru că acum operăm la un nivel aproape de normal. Problema a fost generată de defecţiuni ale hardware-ului. Nu avem motive să credem că acest incident a fost cauzat de un acces neautorizat sau un malware”, se arată în mesajul companiei.

Încă nu este clară gravitatea situaţiei, dar mulţi clienţi Visa din Europa s-au plâns pe Twitter că plăţile nu le sunt acceptate în magazine sau benzinării.

Au fost semnalate probleme tehnice îndeosebi în Marea Britanie, dar şi în alte ţări europene, precum Germania, Franţa, Italia şi Spania. Problemele se manifestă la tranzacţiile cu cardul, bancomatele putând fi folosite pentru a retrage bani.  

Într-un comunicat iniţial, Visa a precizat: ”În prezent are loc o întrerupere a serviciilor. Acest incident împiedică unele tranzacţii din Europa”.

Mastercard a anunţat că reţeaua sa funcţionează în mod normal.

Visa inc. este o companie internaţională de tehnologii de plată care operează una dintre cele mai avansate reţele de procesare a plăţilor din lume. VisaNet poate procesa peste 65.000 de tranzacţii pe secundă, asigurând protecţie împotriva fraudei pentru consumatori şi plăţi sigure pentru comercianţi.

 

 

Alte stiri din Business

Ultima oră