Planul Juncker: 177 milioane de euro pentru IMM în România

11 Mai 2017 | scris de Istvan Deak
Planul Juncker: 177 milioane de euro pentru IMM în România

Aproximativ 2000 de înreprinderi mici şi mijlocii (IMM) românești vor beneficia de avantajele obţinute prin intermediul unor noi împrumuturi deblocate prin acordul semnat de Fondul european de investiţii cu Raiffeisen Bank.

Este vorba de nu mai puţin de 177 de milioane de euro  împrumuturi pentru întreprinderile mici și mijlocii din România, se arată într-un comunicat al Reprezentanţei Comisiei Europene la Bucureşti, remis site-ului miscareaderezistenta.ro.

Acest acord al Fondului European pentru Investiții Strategice (EFSI), pilonul central al Planului Juncker, a fost semnat în 11 mai, EFSI fiind un factor crucial în semnarea împrumutului.

Corina Crețu, comisarul pentru politică regională, a declarat: "Planul Juncker este destinat sprijinirii creării de locuri de muncă și stimulării creșterii economice în Europa. Facilitarea accesului la finanțare pentru întreprinderile mici și mijlocii este o componentă importantă a Planului. Sunt încântată de faptul că, prin reuşita Acordului din 11 mai, şi mai multe companii românești vor putea investi în extindere, în crearea de locuri de muncă și în inovare".

Planul Juncker va declanșa noi investiții în întreaga Europă, în valoare de aproximativ 743 milioane de euro, începând cu luna mai 2017. 

 

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Business

Ultima oră