Economia României, îngenunchiată de pandemie: PIB a scăzut în trimestrul al doilea cu 12,3% față de primele trei luni. Ministrul Finanțelor: Vești bune din economie

08 Sep 2020
Economia României, îngenunchiată de pandemie: PIB a scăzut în trimestrul al doilea cu 12,3% față de primele trei luni. Ministrul Finanțelor: Vești bune din economie

Datele publicate marți de Institutul Național de Statistică arată cât de puternic a fost lovită economia românească de efectele pandemiei de coronavirus: Produsul Intern Brut (PIB) a scăzut în primul trimestru, în formă ajustată sezonier, cu 12,3% față de trimestrul precedent și cu 10,5% față de aceeași perioadă din 2019, până la 238,5 miliarde de lei. În ciuda acestui declin, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, anunță „vești bune din economie“. 

Mai exact, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, afirmă că veştle din economie sunt bune, în contextul celei mai mari crize economice din ultima sută de ani şi că injecţia de lichiditate a funcţionat perfect, subliniind că în trimestrul II economia a fost afectată de aproape două luni de stare de urgenţă şi că, totuşi, investiţiile au avut o contribuţie pozitivă la creşterea economică.

„Veşti bune din economie, în contextul celei mai mari crize economice din ultima sută de ani. În trimestrul II economia a fost afectată de aproape două luni de stare de urgenţă. Totuşi, investiţiile au avut o contribuţie pozitivă la creşterea economică de 0.4 puncte procentuale. Nu cred că sunt multe ţâri care pot arata o astfel de performanţă. A doua veste bună, în iulie câştigul salarial mediu nominal net a crescut cu 8,1% faţă de iulie 2019“, scrie Cîţu pe Facebook.

Continuarea pe site-ul informatiabucuresti.ro

Alte stiri din Business

Ultima oră