DNA lucreaza intens la dosarele Microsoft si EADS

17 Mai 2015
DNA lucreaza intens la dosarele Microsoft si EADS
Unele părți din dosarele Microsoft și EADS, care vizează anumite fapte sau anumite persoane, ar putea să se finalizeze în acest an cu trimiteri în judecată, a declarat duminică procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Laura Codruța Kovesi, la ProTv, scrie Agerpres.Ea a explicat că ambele dosare sunt foarte complexe, vizând un număr mare de persoane și fapte comise într-o perioadă lungă de timp, din acest motiv anchetele fiind de durată.

"Atât în dosarul EADS, cât și în dosarul Microsoft, nu vorbim de un singur act material, vorbim de suspiciunea comiterii unor acte infracționale pe perioade foarte lungi de timp, șapte ani, opt ani de zile(..)Sunt sute de persoane audiate până în prezent. Faptul că noi nu facem publică fiecare etapă nu înseamnă că nu se lucrează în aceste dosare", a precizat șefa DNA.

Ea a adăugat că în cazul Microsoft au loc audieri aproape în fiecare săptămână, urmând să fie întocmite rechizitoriile pentru unele dintre persoanele implicate, nefiind exclus să apară și nume noi în dosar.

În ceea ce privește dosarul EADS, procurorii efectuează în continuare audieri și verificări de documente.

"În dosarul EADS se lucrează, se lucrează ritmic, avem audieri, avem cereri de asistență judiciară internațională, sunt foarte multe comisii rogatorii care sunt dispuse în dosar, sunt foarte multe audieri care se fac și s-a făcut până în prezent, se verifică documente", a precizat Laura Codruța Kovesi.

Alte stiri din Anchete

Ultima oră