Dumitru Martin, unchiul unui deputat PSD, arestat de FBI

10 Dec 2015 | scris de Gabriela Antoniu
Dumitru Martin, unchiul unui deputat PSD, arestat de FBI

El a fost arestat de FBI la 1 Decembrie, pe aeroportul internaţional San Francisco, când venea de la New York. Arestarea lui Dumitru Martin a avut loc după 17 luni de investigaţii în care FBI a folosit agenţi sub acoperire.

Într-o declaraţie dată sub jurământ, agentul FBI Matthew Young a spus că mita a fost dată pentru acordarea unui contract pe 5 ani firmei lui Martin, Polaris, privind containere de transport şi depozitare pentru forţele militare americane de la baza Mihail Kogălniceanu.

Acum trei luni, firma Polaris a dat ultima tranşă, de 100.000 de dolari, din mita de 1 milion de dolari unui membru al comandamentului de la Travis Air Force Base şi care colabora cu FBI, după cum se arată într-o plângere penală şi în declaraţia agentului FBI.

Polaris a virat banii în septembrie într-un cont deschis de FBI, folosit ulterior ca probă, a mai spus Young. “Am început anchetarea familiei Martin şi a altora în iulie 2014”, a spus agentul FBI în declaraţie, fără a preciza ce anumei-a stârnit interesul în cazul Martin. El a mai spus că în timpul anchetei, a fost înştiinţat că Polaris este anchetată şi în România pentru corupţie şi dare de mită unor reprezentanţi ai statului şi administraţiei locale.

Martin a compărut prima dată în faţa unui judecător federal la 2 decembrie, după care a fost transportat şi ţinut în arest în Sacramento. El a fost dus din nou în faţa judecătorului miercuri şi joi la audierile pentru cauţiune. Procurorul adjunct federal, Todd Pickles, a susţinut ca Martin să fie deţinut fără cauţiune, în timp ce avocatul apărării, John Balazs, a cerut eliberarea acestuia pe cauţiune, în condiţii stricte. Audierile vor continua luni.

Conform mediafax.ro, Dumitru Martin este fratele fostului prefect al judeţului Constanţa din perioada 2002 – 2005 Gheorghe Martin şi unchiul deputatului PSD Eduard Martin. Familia Martin deţine societatea Polaris M Holding, care se ocupă de serviciul de salubrizare în municipiul Constanţa din 1998. Polaris M Holding are contracte de salubrizare şi în alte oraşe din ţară, între care Arad, Târgu Jiu, Eforie, Năvodari, Mangalia, Alexandria, Roşiori de Vede, Turnu Măgurele, Videle, Zimnicea, Alba Iulia, Bumbeşti-Jiu, Slobozia, dar şi cu Consiliul Judeţean Timiş
Deputatul Eduard Martin, asociat al SC Polaris M Holding S.R.L, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, miercuri, fiind suspectat că i-ar fi dat mită opt milioane de euro fostului primar din Constanţa Radu Mazăre, în vederea facilitării emiterii unor documente şi înlesnirii câştigării unei licitaţii sau încheierea unor contracte.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră