Un mare oraș din România ar putea avea un primar de cetățenie germană

01 Dec 2019
Un mare oraș din România ar putea avea un primar de cetățenie germană

Un mare oraș din România ar putea avea un primar de cetățenie germană. Dominic Samuel Fritz e originar din zona Pădurii Negre, a locuit la Berlin și candidează pentru postul de primar al Timișoarei.

Bărbatul de 36 de ani vrea să devină primar al Timișoarei, un oraș pe care ”il iubește atât de mult”, scrie Deutsche Welle.

În România, cetățenii UE au dreptul, din 2015, de a candida la alegerile locale chiar și pentru funcția de primar. În dimineața următoare e ziua ce a mare. Dominic pleacă din Berlin pe timp nelimitat. Își părăsește cu această ocazie și job-ul de șef de birou al fostului președinte al Germaniei, Horst Köhler.

”După 10 ani dedicați cooperării internaționale, diplomației și administrației publice, vreau să-mi pun în practică pasiunea mea pentru politici publice într-un context concret și local. În locul în care îmi este inima, un loc care a devenit acasă: Timișoara. Ca primar al Timișoarei”. Asta scrie Fritz pe noul lui site, al cărui url este ”dominicprimar”. Același hashtag (#dominicprimar) circulă deja pe toate platformele sociale. De cele mai multe ori, urmat de like-uri și inimioare.

Dominic este deja cunoscut în societatea civilă românească. A participat la protestele anticorupție din Timișoara și București, a demarat diverse proiecte sociale și culturale și a devenit, peste noapte, ”fără să-și dea seama”, politician. În vara lui 2019, Uniunea Salvați România (USR) l-a ales candidat pentru funcția de primar al Timișoarei. Alegerile locale vor avea loc în iunie 2020.

Popularitatea lui Dominic a crescut rapid pe social media. Cu siguranță și pentru că dintr-o dată, un străin își suflecă mânecile și are de gând să rezolve problemele orașului.

Dar și pentru că nu are aerul unui politician obișnuit.

Povestea completă, AICI

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră