Ucigaşul poliţistului din Timiş s-a spânzurat în celulă

10 Iun 2019 | scris de A.V.
Ucigaşul poliţistului din Timiş s-a spânzurat în celulă Galerie foto (2)

Marcel Lepa, cel care l-a ucis pe polițistul Cristian Amariei, a fost găsit luni dimineață spânzurat în celula sa din Penitenciarul de pe strada Popa Șapcă din Timișoara, scrie Press Alert.

Acesta era singur în celulă.

Comform Poliţiei, la data de 10.06.2019, în jurul orei 06:40,  Ionel Marcel Lepa, cercetat pentru uciderea poliţistului din cadrul IPJ Timiş, a fost găsit spânzurat în camera de arest de la Penitenciarul Timişoara, informează şi agenţia de presă News.ro.
 
Un echipaj medical a constatat decesul.

Ionel Marcel Lepa fusese prezentat în faţa magistraţilor de la Tribunalul Timiş care au decis arestarea preventivă pentru 30 de zile. El era cercetat pentru ultraj, omor calificat, nerespectarea armelor şi muniţiilor şi uz de armă fără drept.

Lepa avea deja de ispăşit o pedeapsă de patru ani şi jumătate de închisoare pentru tâlhărie.

Pentru că s-a sustras de la executarea acestei pedepse, bărbatul a fost urmărit de poliţişti, iar în timpul acestei urmăriri l-a împuşcat mortal pe Cristian Amariei. 

UPDATE

La fața locului a ajuns o echipă de criminaliști de la Poliția Timiș care va face cercetări, scrie Press Alert.

Astăzi, Marcel Lepa trebuia să ajungă în fața Curții de Apel Timișoara unde trebuia să se judece contestația sa la decizia Tribunalului Timiș de arestare preventivă pentru 30 de zile în cazul asasinării agentului Amariei cu mai multe focuri de pistol în gât și piept. În timpul audierilor de la Parchet, Lepa a susținut că nu a vrut să-l ucidă pe polițist, ci să tragă la picioare.

UPDATE

Penitenciarul Timișoara a transmis un comunicat de presă în  care anunță că ” Luni, 10.06.2019, în jurul orei 06.30, personalul medical al Penitenciarului Timișoara a intervenit pentru acordarea primului ajutor în cazul unui deținut care a săvârșit un act de suicid prin, spânzurare în grupul sanitar al camerei de deținere. Concomitent aplicării manevrelor de resuscitare, a fost solicitat Serviciul unic de urgență 112. În ciuda eforturilor depuse de membrii echipajului SMURD, aceștia au constatat decesul la ora 7.15. În conformitate cu procedurile legale, administrația locului de deținere a anunțat familia persoanei decedate, a informat judecătorul de supraveghere a privării de libertate și a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara. Totodată, la nivelul penitenciarului s-a declanșat o verificare internă pentru a se stabili împrejurările producerii incidentului”, scrie Press Alert.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră