Polițistul suspectat de pedofilie a fost arestat pentru 30 de zile

09 Ian 2018
Polițistul suspectat de pedofilie a fost arestat pentru 30 de zile

Judecătoria Sectorului 6 a dispus marţi arestarea preventivă pentru 30 de zile a poliţistului Eugen Stan, acuzat că ar fi agresat doi copii într-un lift din Capitală, scrie agerpres.ro.

Decizia nu este definitivă, însă este executorie, iar Eugen Stan va fi dus în arestul Poliţiei Capitalei.

Eugen Stan este acuzat de săvârşirea a două infracţiuni de agresiune sexuală asupra unor minori.

Anchetatorii efectuează cercetări în peste 15 cazuri de agresiuni sexuale în care ar putea fi implicat poliţistul de la Brigada Rutieră care a fost reţinut pentru agresarea a doi copii, pe 5 ianuarie, într-un lift din Capitală.

Potrivit unor surse din Poliţie, procurorii verifică toate cazurile care au un mod de operare asemănător cu cel al poliţistului Eugen Stan, pentru a stabili dacă acesta a fost implicat.

Marţi, într-o declaraţie la sediul ministerului, ministrul Carmen Dan a făcut referire la astfel de dosare.

"Ce s-a întâmplat cu cercetarea faptei de agresiune sexuală din decembrie 2015, care a fost înregistrată la Secţia 18 Poliţie, apoi din aprilie 2016 a stat la Parchetul Judecătoriei Sectorului 5 până în data de 3 august 2016, când a ajuns la Biroul de Control Intern al Brigăzii Rutiere Române? De atunci, mai mult de un an s-a stat pe o lucrare care îl privea direct pe acest poliţist agresor, iar în acest timp poliţistul agresor avea şi o activitate operativă pentru că acorda amenzi", a spus Carmen Dan.

Ministrul a precizat că dosarul din 2009 în care ar putea fi implicat poliţistul agresor s-a prescris. 

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a anunţat marţi că i-a cerut premierului împuternicirea pe o perioadă de şase luni în funcţia de şef al Poliţiei Române a chestorului principal Cătălin Ioniţă, în condiţiile în care a solicitat schimbarea lui Bogdan Despescu, ca urmare a cazului agentului acuzat de pedofilie.

Ea a precizat că Ioniţă, în prezent şef al Direcţiei Generale Anticorupţie, are un mandat explicit de a finaliza diagnoza de sistem pe care a solicitat-o în cursul zilei de luni.

Carmen Dan a precizat totodată că a discutat cu şeful Centrului de Psihologie din cadrul MAI şi a cerut refacerea întregii proceduri prin care se organizează activitatea de testare în minister.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, s-a declarat total nemulţumită de explicaţiile date de oficialii Poliţiei Române în cazul agentului acuzat de pedofilie.

Ca urmare a concluziilor preliminare rezultate în urma verificărilor dispuse de șeful Poliției Române la Brigada Rutieră București s-au dispus următoarele:

1. Eliberarea din funcție a comisarului șef de poliție Vornicu Emanuel Rene, șef Serviciu Supraveghere Rutieră Sectoarele 1,2,6 din cadrul Brigăzii Rutiere, până la clarificarea situației de fapt;

2. Informarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în vederea inițierii unei analize privind modul de instrumentare a lucrărilor penale în care este cercetat cel în cauză, iar, în funcție de rezultatul acesteia, dispunerea de măsuri legale;

3. Cercetarea disciplinară a șefilor de schimb privind modul de instruire la intrarea în serviciu a polițiștilor rutieri, precum și a psihologului unității cu privire la activitatea desfășurată.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră