Maniacul din Angarsk, ucigașul în serie care fusese polițist

11 Dec 2018 | scris de Marina Constantinoiu
Maniacul din Angarsk, ucigașul în serie care fusese polițist

Mihail Popkov are 54 de ani și este supranumit ”maniacul din Angarsk”. A fost polițist, iar în 2015 a fost deja condamnat la închisoare pe viață pentru uciderea a 22 de femei.

Luni, el a fost declarat vinovat, de comiterea altor 56 de crime, în perioada 1992-2007, condamnându-l din nou la închisoare pe viață, scrie lalibre.be.

Cu 78 de crime în total, Mihail Popkov "bate cu mult recordul" altor doi cei mai cunoscuţi ucigaşi în serie din Rusia.

Mihail Popkov avea "o nevoie patologică de a ucide oameni", se spune în textul condamnării. De asemenea, el a fost declarat vinovat de violarea a zece dintre victimele sale.

Popkov fusese condamnat prima dată în 2015, pentru uciderea şi violarea a 22 de femei. Apoi, el a mărturisit 59 de crime suplimentare, însă poliţia nu a putut demonstra adevărul spuselor sale decât în trei dintre acestea.

El îşi ucidea victimele după ce le invita să facă un tur noaptea, uneori într-o maşină a poliţiei, în afara orelor sale de lucru, lângă oraşul Angarsk.

Majoritatea victimelor erau prostituate, toate cu vârste cuprinse între 16 și 40 de ani. Popkov se considera un fel de ”gunoier”, care făcea curat în oraș și îl curăța de prostituate.

Își abandona victimele în păduri, cimitire sau la maginea drumului. 

Doar două dintre femeile atacate de el au reușit să supraviețuiască atacurilor sale, în ciuda faptului că au fost grav rănite.

Popkov avea o nevoie patologică de a ucide oameni, explică biroul procurorului din Irkuțk, într-un comunicat citat de agenția Interfax, preluată de lalibre.be.

Fostul polițist a compărut în fața instanței în uniforma de deținut. El va fi trimis într-o închisoare rezervată deținuților condamnați la închisoare pe viață, supranumită ”Delfinul negru” și situată în apropiere de frontiera cu Kazahstanul.

În calitate de poliţist, Mihail Popkov participase chiar la anchete asupra unora dintre crimele lui, pentru a deturna suspiciunile, au dezvăluit colegii săi.

În final, el a fost arestat în 2012 la Vladivostok, Extremul Orient rus, identificat după o anchetă la scară mare, ce a presupus inclusiv analize ADN din partea locuitorilor ale căror maşini corespundeau urmelor de cauciucuri lăsate la locurile crimei.

Printre alţi ucigaşi în serie ruşi, Andrei Cikatilo a fost executat în 1994 pentru uciderea a 53 de adolescenţi şi copii în perioada sovietică.

În 2007, un alt ucigaş în serie, Aleksandr Piciuşkin, a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru uciderea a 48 de persoane la Moscova. 

 

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Externe

Ultima oră