Tragedia din Apuseni la trei ani: Procuratura nu este foarte dornică să investigheze aceste fapte

21 Ian 2017 | scris de Magda Marincovici
Tragedia din Apuseni la trei ani: Procuratura nu este foarte dornică să investigheze aceste fapte

La trei ani de la accidentul aviatic din Munții Apuseni (20 ianuarie 2014), sora Aurei Ion, studenta decedată atunci, susține că procuratura "nu este foarte dornică să investigheze aceste fapte și nici măcar să afle adevărul", iar familia nu are răspunsuri și, implicit, pace. 

Familia și prieteni ai Aurei Ion au fost, sâmbătă, la locul tragediei. Într-o înregistrare filmată, sâmbâtă, pe Vârful Petreasa, la 1.400 de metri altitudine, postată pe o rețea de socializare, sora Aurei, Mariana Ciucă spune:

"Sunt trei ani, dar nu avem încă răspunsuri și implicit încă nu avem pace. Familia trece prin momente dificile de fiecare dată când trebuie să ne implicăm în anchetă și să facem demersuri. Din păcate, ce vreau să spun e faptul că sunt foarte multe minciuni care s-au spus, foarte multe informații false. Media uneori a ajutat, alteori a ajutat alte interese, a făcut foarte mult rău, a deformat informații, a pus familia în situații neplăcute, prezentând informații absolut ireale și șocante despre cum suntem noi sau ce ne dorim noi".

Recent, într-un comunicat dat publicității de familia Ion se precizează: "Deși avem ordonanțe prin care ne este permis accesul la toate probele și la toate actele de procedură (ordonanțe emise de procurori care astăzi nu mai sunt pe funcție), procurorii de caz ne dau probe trunchiate și ne spun să ne mulțumim cu ele, ne comunică cu întârziere cererile formulate în cadrul anchetei, astfel încât să ne îngreuneze accesul la cauză și emit ordonanțe rușinoase pentru nivelul Parchetului Înaltei Curți".

Sâmbătă, rude, prieteni și localnici, inclusiv unul dintre moții salvatori, Romanița Iovan, fosta soție a pilotului Adrian Iovan, și băiețelul lor au participat la un parasatas pentru victimele din accidentul aviatic din Munții Apuseni. 

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră