Spitalul Județean Suceava a schimbat conducerea militară

28 Apr 2020 | scris de A.A.
Spitalul Județean Suceava a schimbat conducerea militară

Conducerea militară a Spitalului Suceava a pregătit transferul de putere către personalul medical al unități. Generalul maior în rezervă Ionel Oprea, coordonatorul activității spitalului, a declarat că medicii militari vor pleca de la Suceava la începutul lunii mai. În ceea ce-l privește, generalul Oprea a spus că nu știe dacă va rămâne sau nu la Suceava, decizia fiind doar a ministrului Sănătății.

”Sunt oameni de calitate aici în Spitalul Județean Suceava și cu siguranță vor stăpâni situația. Deja există un model de lucru, se știu procedurile, care sunt și respectate, și de aceea am convingerea că lucrurile vor fi sub control și după plecarea personalului medical militar”, a arătat generalul maior în rezervă Ionel Oprea.

Noua conducere interimară a Spitalului de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava a fost aleasă, luni, într-un mod inedit, prin vot. Membrii Consiliului Medical, format din șefii de secție, șefii de laboratoare, farmacistul-șef și directorul de îngrijiri, au fost invitați să propună în scris, anonim, persoanele pe care le consideră cele mai potrivite să ocupe cele trei funcții de conducere ale spitalului: manager, director medical și director de îngrijiri.

În urma acestei modalități democratice de alegere, cele mai multe voturi pentru funcția de manager au fost obținute de dr. Anatolii Buzdugan, pentru funcția de director medical - dr. Valeriu Gavrilovici, iar pentru cea de director de îngrijiri – Geanina Gorescu, conform managerului interimar, col. dr. Daniel Derioiu. 

De menționat că numărătoarea voturilor s-a realizat în prezența actualei conduceri interimare militare și a celor care au votat, pentru eliminarea oricăror suspiciuni.

Cei aleși luni vor prelua conducerea gradual de la medicii militari, până la plecarea acestora de la Suceava, și o vor exercita până la organizarea concursurilor de ocupare a funcțiilor, precizează Monitorul de Suceava.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră