UPDATE. Procuror DNA oferă, ilegal, informații dintr-un dosar în cercetare. Kovesi și procurorul-general, calificați "zdrențe ordinare" (AUDIO)

14 Feb 2017
UPDATE. Procuror DNA oferă, ilegal, informații dintr-un dosar în cercetare. Kovesi și procurorul-general, calificați "zdrențe ordinare" (AUDIO)

UPDATE. Procurorul General Augustin Lazăr a sesizat miercuri Inspecţia Judiciară pentru extinderea verificărilor în cazul lui Mircea Negulescu. "Din contextul discuțiilor purtate între cei doi interlocutori reiese cu claritate faptul că persoana despre care se afirmă că avea în lucru o cauză făcându-se trimitere la doamna procuror Luminița Cristea, despre care în mod greșit s-a spus că lucrează în cadrul Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în realitate activează în raza Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești.

Totodată, în ceea ce privește înregistrarea audio difuzată s-a făcut referire la șeful doamnei procuror Luminița Cristea, respectiv la procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, şi nu la procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, domnul Augustin Lazăr", precizează Ministerul Public într-un comunicat.

UPDATE. Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat miercuri că procurorul Negulescu a cerut încetarea activităţii în cadrul DNA. "Având în vedere apariția în spațiul public a unei înregistrări audio conținând un dialog atribuit unui procuror din cadrul Serviciului Teritorial Ploiești și unei alte persoane, la data de 15 februarie 2017, s-a înregistrat cererea formulată de magistratul respectiv de încetare a activității în cadrul Direcției Naționale Anticorupție. Această cerere a fost transmisă Secției de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, spre competentă soluționare", precizează DNA într-un comunicat. 

Cererea privind încetarea activităţii lui Mircea Negulescu a fost înregistrată miercuri la CSM, a anunţat Consiliul într-un comunicat.

Postul de televiziune România TV a dat publicității înregistrare audio convorbirii telefonice dintre un procuror DNA și soția unei persoane arestate, căreia magistratul îi oferea informații din dosar.

Este vorba de procurorul DNA Mircea Negulescu, care încearcă să o convingă pe soția lui Vlad Constantin, acuzat de şantaj şi ultraj şi de faptul că ar fi implicat în mafia pădurilor, aflat în arest în acea perioada, de faptul că nu are nicio legătură cu acest eveniment.

Limbajul colocvial al procurorului DNA Negulescu nu este o noutate, ce impresionează negativ în această înregistrare este calificativul pe care i-l acordă procurorului-general al României, Augustin Lazăr și a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi - "zdreanțe ordinare".

Procurorul general a anunțat că va cere o anchetă disciplinară de urgență, care să stabilească veridicitatea înregistrării în care procurorul DNA Mircea Negulescu oferă consultanţă juridică unor rude ale inculpaţilor.

Trebuie precizat că e pentru prima dată cănd PÎCCJ se autosesizează în cazul înregistrărilor de la România TV. La precedentele dezvăluiri făcute de Sebastian Ghiță, procurorul general a fost mult mai precaut în declarații și nu a întreprins nicio acțiune.
 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră