Povestea „Văduvei negre” din Tulcea. Misterul crimelor, rezolvat după 13 ani

12 Mar 2018 | scris de Mara Răducanu
Povestea „Văduvei negre” din Tulcea. Misterul crimelor, rezolvat după 13 ani

Două dintre cele mai terifiante crime petrecute vreodată la Tulcea au fost soluţionate, în luna noiembrie 1995, de anchetatorii tulceni, după mai bine de 13 ani de cercetări minuţioase.

Elena, supranumită „Văduva neagră“ din Tulcea, şi-a ucis atât soţul, cât şi concubinul,  continuându-şi apoi nestingherită viaţa.  

Cum a început povestea „Văduvei negre“ şi ce a determinat-o pe femeia, de doar 38 de ani, la vremea respectivă, să se transforme într-o criminală?

Împrejurările în care s-au desfăşurat cele două crime sunt asemănatoare, fiind regizate de o femeie care s-a dovedit un veritabil „serial killer” de o monstruozitate ieşită din comun.  

La 12 ani după ce şi-a ucis soţul, Elena C., 36 de ani, din Tudor Vladimirescu – Tulcea, şi-a omorât, după acelaşi scenariu şi concubinul, în complicitate cu noul ei amant.  

Prinderea criminalilor a fost îngreunată de faptul că ambele victime au fost decapitate şi aruncate în Dunăre, în primul caz părţile trupului tranşat nefiind găsite nici până în prezent.

Parchetul de pe lângă Tibunalul Tulcea a dispus trimiterea în judecată a Elenei şi a lui Apostol C., 40 de ani din Tulcea, sub acuzaţiile de omor deosebit de grav şi furt calificat.

După ce şi-a electrocutat soţul, Elena l-a decapitat şi i-a aruncat cadavrul în Dunăre 

În anul 1983, Elena locuia împreună cu soţul ei, Gheorghe C., şi cele două fiice în casa mamei sale, Eleonora E., din suburbia municipiului Tulcea, Tudor Vladimirescu.

În ziua de Sf. Gheorghe, sărbătoritul, Gheorghe, s-a îmbătat zdravăn după care a început să-şi bată nevasta şi fiica.

Pentru Elena a fost picătura care a umplut paharul suferinţei îndurate ani la rând. În bucătărie, Elena l-a trântit pe Gheorghe la podea, iar acesta din cauza stării de beţie în care se afla, nici nu a reacţionat, în momentul în care nevasta i-a legat de mâini un cablu electric, conectându-l la o priză. Sfârşitul lui Gheorghe a fost inevitabil. 

Pentru a-şi ascunde fapta, Elena a târât trupul până într-o magazie din curte.

Vizitată de fratele ei chiar în seara cu pricina, soţia ucigaşă i-a mărturisit acestuia ceea ce făcuse.

Fraţii s-au dus, împreună, la bordul şalupei „Ruleta”, acostată pe malul Dunării, la un bun prieten de-ai lor.

Astfel, criminala şi marinarul au plănuit, pentru a doua zi, să scape de cadavru.

În seara următoare, pe la ora 21.00, Elena şi Nicolae, fratele ei, au transportat trupul lui Gheorghe până la malul Dunării. Apoi l-au urcat într-o barcă, au tranşat cadavrul şi l-au aruncat în Dunăre. Ajunşi acasă, complicii s-au jurat să păstreze taina de comun acord cu mama Elenei care fusese martor la electrocutarea lui Gheorghe. Din acea seară, Gheorghe nu a mai fost văzut de nimeni.

Cazul morţii lui Gheorghe lăsat cu autor necunoscut  

Înghiţite de ape, capul şi trupul lui Gheorghe nu au mai fost găsite, lucru ce a făcut imposibilă finalizarea cercetărilor asupra dispariţiei sale misterioase.

După odioasa crimă, Elena şi-a continuat existenţa  fără niciun fel de remuşcare.

În anii care au urmat, ea a trăit în concubinaj cu mai mulţi bărbaţi, penultimul fiind un puşcăriaş, Ioan P., cu care a locuit în aceeaşi casă unde comisese crima.

Pe parcursul relaţiei lor, Ioan a fost condamnat de trei ori pentru furt, ultima pedeapsă expirându-i în luna iulie 1995, câns s-a reîntors la domiciliul concubinei sale. Pentru Elena crimele nu s-au oprit aici.

Împreună cu noul amant, Apostol, i-a pus gând rău concubinului său Ioan pe care l-au omorât în acelaşi mod ca şi pe Gheorghe. 

Care a fost ghinionul amanţilor ucigaţi 

Ghinionul amanţilor ucigaşi a fost că, de această dată, cadavrul decapitat a fost găsit în dreptul localităţii Partizani, pe data de 25 octombrie 1995 şi identificat după amprentele mâinilor, victima având antecedente penale.

Sesizate imediat, organele de poliţie şi ale Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea au declanşat investigaţiile de specialitate în urma cărora au fost depistaţi ca suspecţi principali Elena şi Apostol care au fost arestaţi preventiv pe 25 noiembrie 1995.

În urma declaraţiilor luate celor doi autori, s-au făcut cercetări pentru găsirea capului victimei, cu ajutorul scafandrilor militari, dar nu s-a reuşit acest lucru.

După luni de interogatorii, complicii şi-au recunoscut fapta, iar Elena şi-a mărturisit şi vechea crimă. (SURSĂ cartea „Pe urmele ucigaşelor“, coordonată de TRAIAN TANDIN)

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră