Poliția Română anunță sancțiunile și arestările impuse în urma incidentelor din țară

20 Apr 2020 | scris de A.A.
Poliția Română anunță sancțiunile și arestările impuse în urma incidentelor din țară

Şeful Poliţiei Române, chestor principal Liviu Vasilescu, a anunţat că, în urma violenţelor din stradă care au avut loc în perioada Sărbătorilor Pascale, au fost reţinute 8 persoane la Braşov şi 11 la Bucureşti, iar în judeţul Hunedoara au fost arestate preventiv patru persoane, precizează Agerpres.

"Referitor la cazurile apărute în spaţiul public, vă asigur că Poliţia Română a gestionat situaţia operativă, iar acest lucru este demonstrat de măsurile legale dispuse. Astfel, până la acest moment, la Hunedoara s-a dispus măsura arestării preventive faţă de patru persoane, la Braşov s-a dispus reţinerea a opt persoane, iar la Bucureşti s-a dispus reţinerea pentru 11 persoane, care vor fi prezentate cu propunere de arestare preventivă. În toate aceste cazuri, cercetările continuă sub coordonarea unităţilor de parchet competente. De asemenea, în cazurile în care au fost identificaţi minori la faţa locului, colegii mei au notificat Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Totodată, au fost aplicate peste 50 de sancţiuni contravenţionale persoanelor care au participat la aceste evenimente. Verificările sunt în curs şi toţi cei implicaţi vor fi traşi la răspundere - contravenţional sau penal, după caz", a spus Liviu Vasilescu în cadrul unei declaraţii de presă.

Şeful Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale din cadrul IGPR, chestor Alexandru Scurtu, a explicat că, atunci când un eveniment degenerează într-o manifestare violentă, care nu mai poate fi gestionată de cei prezenţi la faţa locului, sunt chemate în sprijin echipele de acţiuni speciale.

Alexandru Scurtu a precizat că intervenţia forţelor speciale se realizează cu respectarea a două principii: gradualitatea şi proporţionalitate folosirii forţei.

"Opinia publică trebuie să înţeleagă că valoarea cea mai apărată este viaţă şi, prin urmare, forţele de intervenţie folosesc resursa letală numai atunci când nu mai este altă cale pentru rezolvarea incidentului", a adăugat Alexandru Scurtu.

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră