Coronavirus în România: amenzi de 9,6 milioane euro

29 Mar 2020 | scris de A.A.
Coronavirus în România: amenzi de 9,6 milioane euro

În România, de la momentul aplicării Ordonanței Militare, au fost amendate persoanele cu o sumă de aproximativ 10 milioane de euro în decurs de 5 zile. Toate aceste amenzi puteau fi evitate prin prezentarea documentelor solicitate, a declarației pe propria răspundere și/sau a adeverinței de la angajator în cazul deplasării la muncă.

”Până în prezent, prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite 229 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Totodată, Poliția și Jandarmeria au aplicat 5.393 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 3, polițiștii au depistat 33.484 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestora le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 46.089.939 de lei.

De asemenea, cu ocazia formalităților de intrare în țară, Poliția de Frontieră a întocmit 4 dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în declarații, faptă prevăzută și pedepsită de art. 326 Cod Penal.”

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră