Pe surse: Generalul Coldea, nu în rezervă, ci doar rezervat? Fostul șef operativ SRI, activ la conducerea unei noi direcții

09 Feb 2017
Pe surse: Generalul Coldea, nu în rezervă, ci doar rezervat? Fostul șef operativ SRI, activ la conducerea unei noi direcții

Ziarul Cotidianul publică o informația conform căreia fostul șef operativ al SRI, generalul Florian Coldea, a fost eliberat din funcție și trecut în rezervă, în urma scandalului generat de dezvăluirile lui Sebastian Ghiță, este încă activ în structurile serviciului!

Conform sursei citate Florian Coldea nu a părăsit câmpul tactic al operațiunilor speciale, el activând în cadrul unei direcții a serviciului, nou înființate.

Direcția Generală Operațiuni Speciale ar fi componenta SRI care beneficiază de aportul generalului Florian Coldea.
Din informațiile citate de Cotidianul, financiar, acestă direcție este finanțată doar într-o mică măsură din bugetul SRI, restul resurselor venind din zona economiei subterane, de la societăți comerciale sub acoperire ale SRI, necontrolate fiscal și neauditate legal.

Cornel Nistorescu, semnatarul articolului din Cotidianul, spune că Direcția Generală Operațiuni Speciale ar cuprinde o mare parte dintr-o altă direcție specială a SRI, desființată la plecarea de la Cotroceni a lui Traian Băsescu, pentru a i se pierde urma și Direcția Personalului Operativ Acoperit, condusă la un moment dat de generalul Elena Istode, mai cunoscută sub numele de "Anaconda".

De asemenea, în cadrul articolului se menționează informația conform căreia sub comanda aparent rezervistului general Coldea s-ar afla și centrul de interceptări prin satelit, în care un pachet de canalele folosite de sistemul american este alocat României, sistem despre care nu se poate discuta dacă a fost folosit cu, sau fără, aprobarea magistraților.

A patra direcție din SRI controlată în opinia lui Nistorescu este Centrul pentru Securitate Cibernetică, care monitorizează activitatea tuturor utilizatorilor de Internet.

Conform articolului publicat de Cotidianul, la dispoziția generalului Coldea s-ar afla un serviciu secret aproape paralel cu cel oficial - care cuprinde servicii de monitorizare și înregistrare, rețeaua de agenți acoperiți ai SRI și o sursă de finanțare paralelă cu cea bugetară, și, un detaliu extrem de important - scăpat sub supraveghere parlamentară .

Dezvăluirile făcute de Cotidianul trebuie privite cu circumspecție, fiind imposibil de verificat și de probat. Totuși, în favoarea validării acestora, jurnalistul Bogdan Tiberiu Iacob face o mențiune pe blogul său, amintind că "în redacția Cotidianul activează fostul șef de cabinet al lui Iulian Vlad, generalul SRI (r) Aurel Rogojan, personaj puternic, influent și cu multe conexiuni în interiorul serviciului. Suficient de multe pentru a putea afla genul acesta de informație".

La ce-ar folosi aceasta noua direcție a SRI aflată sub conducerea generalului Florian Coldea, în mod oficial în rezervă? Știm că cititorii noștri sunt inteligenți și că-și pot oferi singuri răspunsul, pentru că noi, doar informăm...
 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră