Iar a bătut ceasul la „Doi şi-un Sfert“! Fostul şef DIPI, audiat la DNA

29 Aug 2016 | scris de Mara Răducanu
Iar a bătut ceasul la „Doi şi-un Sfert“! Fostul şef DIPI, audiat la DNA

 

El nu a dorit să facă alte comentarii pe acest subiect. Oltean s-a prezentat  la DNA unde a stat mai puțin de o jumătate de oră. Tot astăzi  a fost chemat de procurorii anticorupție și actualul șef al DIPI, Rareș Văduva, într-un dosar disjuns din cel privindu-l pe fostul șef al Ministerului Afacerilor Interne Gabriel Oprea. 

Potrivit unui comunicat oficial al DNA, unele documente au fost clasificate, deşi nu se încadrau în categoria informaţiilor de siguranţă naţională. Şeful Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă este urmarit penal pentru favorizarea infractorului şi obstrucţionarea justiţiei. Este un dosar disjuns din cel al limuzinei cumparate de MAI pentru Oprea.

De ce este acuzat şeful DIPI 

Rareș Văduva, șeful Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă, a fost pus sub urmărire de procurorii DNA, care îl acuză alaturi de alţi colegi de deturnare de fonduri, abuz în serviciu, fals și uz de fals, delapidare, favorizarea făptuitorului, obstrucționarea justiției.

În perioada 2014 - 2015, persoane cu funcții de conducere din cadrul Ministerului Afacerilor Interne - Departamentul de Informații și Protecție Internă au aprobat mai multe rapoarte prin care a fost schimbată destinația unor sume de bani ce erau alocate pentru cheltuieli operative ale D.I.P.I. Astfel, banii ce urmau să fie folosiți pentru acțiuni sau misiuni cu caracter informativ-operativ au fost îndreptați către cheltuieli de protocol ori pentru înzestrarea instituției.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră