Pe cine a nominalizat Iohannis la şefia SIE

14 Iun 2018
Pe cine a nominalizat Iohannis la şefia SIE

Preşedintele Klaus Iohannis face o mutare interesantă pe tabla de şah, anunţând nominalizarea sa pentru şefia Serviciului de Informaţii Externe (SIE). Mulţi consideră nominalizarea controversară.

Potrivit unui comunicat transmis de Administraţia Prezidenţială, Klaus Iohannis a transmis joi, în temeiul art. 65 alin. (2) lit. h) din Constituţia României, o scrisoare preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului, în care propune numirea în funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe a lui Petru-Gabriel Vlase, deputat PSD.

Petru-Gabriel Vlase este vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, membru al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională şi membru al Comisiei speciale comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului privind analizarea şi actualizarea cadrului normativ cu incidenţă în domeniul securităţii naţionale, arată Administraţia Prezidenţială. Petru-Gabriel Vlase este absolvent al Colegiului Naţional de Apărare, Universitatea Naţională de Apărare, al Colegiului Superior de Securitate Naţională, Academia Naţională de Informaţii şi doctor în ştiinţe militare şi informaţii, Academia Naţională de Informaţii, se arată în comunicat.

Gabriel Vlase este la al patrulea mandat de parlamentar. El este membru al PSD din anul 2000, iar din 2016 este vicepreşedinte al PSD, scrie News.ro.

Postul de director al SIE a rămas vacant în septembrie 2016, în urma demisiei lui Mihai Răzvan Ungureanu, iar de atunci preşedintele nu a făcut nicio propunere catre Parlament.

Postul de televiziune B1 TV notează că nominalizarea este controversată, căci Gabriel Vlase este vicepreședinte PSD și vicepreședinte al Camerei Deputaților, instituție la șefia căreia se află liderul PSD Liviu Dragnea, şi că Vlase ar fi un apropiat de-ai lui Viorel Hrebenciuc.

CREDIT FOTO: B1 TV

 

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră