Pakistanezi răpiţi în România, torturaţi şi înfometaţi

16 Mai 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Pakistanezi răpiţi în România, torturaţi şi înfometaţi

15 pakistanezi aflaţi în drum spre Germania au fost răpiţi în România. Răpitorii îi torturează şi îi înfometează, susţin familiile acestora cărora li s-a cerut o recompensă de 10.000 de euro pentru fiecare, relatează tribune.com.pk.

“Au plecat din Turcia spre UE când au fost răpiţi de nişte bărbaţi în România”, a declarat Saeeda Bibi, al cărei frate a fost răpit. Ea a adăugat că răpitorii cer câte 10.000 de euro pentru fiecare dintre cei răpiţi. 

Saeeda a mai spus că fratele ei a plecat în UE pentru o viaţă mai bună. Azra, mama unui alt pakistanez răpit, spune că fiul ei a plătit ca să ajungă în Turcia şi de acolo mai departe în ţările UE. Dar traficanţii l-au lăsat într-un loc unde a fost capturat de bărbaţi înarmaţi din România.

“Nu avem suficienţi bani pentru a plăti şi cerem organizaţiilor pentru drepturile omului şi guvernului pakistanez să ajute la eliberarea lor ” a mai spus Saeeda. Ea a spus că răpitorii au trimis familiilor o înregistrare video în care rudele lor sunt torturate şi înfometate.

În ianuarie, poliţia turcă a salvat şase pakistanezi răpiţi pentru răscumpărare de traficanţii de carne vie din Istanbul. Apoi, în martie, alţi trei pakistanezi au fost răpiţi în Turcia pentru răscumpărare şi au fost eliberaţi după 23 de zile de captivitate. În ambele cazuri, pakistanezii răpiţi au fost torturaţi. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră