O cantitate de 1.000 de kg de gălbenuș de ou lichid, contaminat cu fipronil, din Germania, descoperită într-un depozit din județul Timiș!

10 Aug 2017 | scris de Magda Marincovici
 O cantitate de 1.000 de kg de gălbenuș de ou lichid, contaminat cu fipronil, din Germania, descoperită într-un depozit din județul Timiș!

În dimineața zilei de 9 august, inspectorii din cadrul DSVSA Timiș au descoperit și incinerat o cantitate de 1.000 de kg de gălbenuș de ou lichid, produs contaminat cu Fipronil, provenit din Germania, acțiune realizată conform alertei SRAAF, anunță, joi, ANSVSA:.

Potrivit comunicatului ANSVSA, lotul respectiv a fost reținut în depozitul unității unde fusese distribuit, nicio cantitate din acest produs nu a ajuns la comercializare. Cele 1.000 de kg vor fi neutralizate prin incinerare.

Toate structurile teritoriale județene sunt în alertă pentru a acționa în cel mai scurt timp, în cazul în care se vor primi noi notificări privind ouăle contaminate cu Fipronil.

Comisia Europeană a transmis tuturor Statelor Membre urmatoarea recomandare:

“Este necesar ca toate statele membre să fie vigilente în ceea ce privește produsele utilizate pentru controlul acarianului roșu în unitățile de păsări pentru a se asigura că nu au loc tratamente cu substanțe neautorizate”.

În același comunicat se  precizează că, între ANSVSA și reprezentații asociațiilor crescătorilor de păsări din țara noastră, există un permanent schimb de informații privind evoluția, la nivel european, a situației ouălor contaminate cu Fipronil.

Menționăm că, în acest sens, ANSVSA desfășoară, deja, activități de control, în mod randomizat, în fermele avicole din țară.

ANSVSA monitorizează atent această situație și va informa permanent cu privire la noi elemente apărute în contextul alertei europene legate de ouăle contaminate cu Fipronil.

* Fipronil este un insecticid pentru uz larg, care apartine familiei chimice fenilpirazol. Acesta este folosit pentru a combate furnicile, gândacii, puricii, căpușele, termitele, coropișnitele, gărgărițele și alte insecte. Nu este permisă utilizarea lui ca și substanță antiparazitară pentru animalele destinate consumului uman.

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră