A scăzut dramatic numărul copiilor înscrişi direct în clasa I

10 Mar 2016 | scris de Gabriela Antoniu
A scăzut dramatic numărul copiilor înscrişi direct în clasa I

Cele mai multe cereri de aprobare au fost înregistrate în județele Caraș-Severin (38), Dolj (29) și Bacău (27), iar cele mai puține în județele Brăila, Olt și Satu Mare (câte 2), respectiv Tulcea (1). În județul Sibiu nu a fost depusă nicio cerere.

Ministerul Educaţiei a transmis inspectoratelor școlare.județene/ISMB, în cursul zilei de astăzi, aprobările necesare efectuării înscrierilor. Înscrierea efectivă a copiilor la școlile pentru care au optat se va face de către părinți la unitățile de învățământ în speță.

Conform Procedurii privind înscrierea în clasa I a copiilor care împlinesc vârsta de 7 ani până la data de 31 august 2016, inclusiv, în situația în care, într-o unitate de învățământ, numărul cererilor depuse de părinți este mai mare decât numărul locurilor disponibile, înscrierea în clasa I se va face în perioada 11 — 16 martie 2016, conform unei proceduri specifice elaborate de inspectoratul școlar, pe baza criteriilor generale și a celor specifice de departajare, în limita locurilor disponibile, având prioritate criteriul apartenenței la circumscripția școlară.

Din anul școlar 2016-2017 nu va mai fi posibilă înscrierea în clasa I, fără ca elevul să fi urmat clasa pregătitoare. Ministrul Educaţiei aprobat prin ordin Metodologia și calendarul de înscriere a copiilor în învățământul primar pentru anul școlar 2016-2017.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră