UPDATE. Incident de securitate pe aeroportul din Munchen. O cursă dinspre Sibiu și retur, afectată

28 Iul 2018 | scris de Marina Constantinoiu
UPDATE. Incident de securitate pe aeroportul din Munchen. O cursă dinspre Sibiu și retur, afectată

Poliţia federală din Bavaria a comunicat pe Twitter că o persoană neidentificată a pătruns în zona securizată a aeroportului din Munchen fără să fie verificată. Ca urmare, poliția a închis unul dintre terminalele aeroportului, scrie 7sur7.be.

Incidentul a determinat anularea sau amânare mai multor zboruri, inclusiv a unei curse dinspre Sibiu şi retur, scrie News.ro.

Căutările pentru persoana neidentificată au oprit operaţiunile la al doilea cel mai aglomerat aeroport din Germania.

Două ore mai târziu, poliţia a încheiat căutările şi a informat că zborurile în zona Schengen vor reîncepe în curând.

Poliţia nu a comunicat dacă persoana respectivă a fost găsită.

Unii călători au scris pe reţelele sociale că nu au avut voie să părăsească avioanele în care se aflau iar alţii s-au plâns de întârzieri şi anulări de zboruri.

Unii au postat poze cu cozi imense la Terminaul 2, care este folosit în mare parte de compania aeriană germană Lufthansa şi partenerii săi.

Incidentul a afectat şi o cursă care ar fi urmat să ajungă la Sibiu şi o alta Sibiu - Munchen.

UPDATE

Aproximativ 200 de zboruri au fost anulate şi două terminale au fost evacuate sâmbătă pe aeroportul din München, după ce o persoană neidentificată a intrat într-o zonă securizată, au anunţat poliţia şi aeroportul. Este vorba despre o femeie, care a intrat dimineaţă "fără să fi fost controlată" într-o zonă securizată a Terminalului 2, a indicat poliţia.

Ea a dispărut apoi şi, în pofida căutărilor intense, nu a fost găsită sâmbătă după-amiaza, potrivit aceleeaşi surse, care a exclus totuşi că aceasta poate reprezenta un "pericol extrem".

Zona în care ea a pătruns a fost evacuată în întregime şi cercetată, dar nu a fost descoperit nimic suspect, a adăugat sursa menţionată.

Mai multe mii de persoane prezente pe aeroport au fost evacuate.

Circa 200 de zboruri au fost anulate şi alte 60 au avut întârzieri, traficul revenind la normal în jurul orei 14:00 GMT, a indicat aeroportul. 

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră