UPDATE. Un sat din apropierea Berlinului se pregăteşte de evacuare din cauza unui incendiu de vegetaţie

27 Iul 2018 | scris de Marina Constantinoiu
UPDATE. Un sat din apropierea Berlinului se pregăteşte de evacuare din cauza unui incendiu de vegetaţie

Autorităţile germane le-au transmis locuitorilor unui sat situat în apropierea Berlinului să se pregătească de o posibilă evacuare din cauza unui incendiu dintr-o pădure apropiată

Pompierii luptă cu 14 focare în jurul capitalei germane. Autorităţile spun că 90 de hectare de vegetaţie au ars deja. Flăcările s-au propagat cu repeziciune, ajutate de temperaturile ridicate.

Locuitorii din zonele afectate au fost sfătuiţi să fie pregătiţi în orice moment de evacuare, iar până la primirea unui astfel de ordin, trebuie să se evite deplasările şi să stea cu uşile şi ferestrele închise.

Cauza incendiilor nu a fost încă stabilită.

Nori groşi de fum pot fi observaţi de la kilometri distanţă, reducând vizibilitatea, iar circulaţia pe autostrada Berlin- Leipzig a fost restricţionată.

UPDATE

Presa germană anunţă vineri dimineaţă că pompierii au reuşit să pună sub control mare parte din suprafaţa pe care era extins incendiul, dar că autostrăzile rămân închise în zonă. Blocaje majore în traficul din zonă au fost semnalate încă de la primele ore ale dimineţii.

Datorită intervenţiei unui număr mare de pompieri în cursul nopţii, evacuarea locuitorilor din zona afectată a putut fi evitată, aceştia rămânând în casele lor.

Focul continuă să ardă într-o zonă încercuită de forţele de intervenţie, care se străduiesc să elimine şi acest focar de incendiu. În zonă este anunţată însă intensificarea vântului, ceea ce ar putea aduce noi probleme.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră