Nelu Tătaru: Spitalul din Deva ar putea fi militarizat

07 Apr 2020 | scris de A.A.
Nelu Tătaru: Spitalul din Deva ar putea fi militarizat

Spitalul Județean din Deva, unde conducerea a demisionat, ar putea fi militarizat, după modelul de la Suceava, a declarat marți ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Întrebat de jurnaliști, la Brașov, dacă are în vedere o conducere militară și pentru Spitalul Universitar din București, Tătaru a spus că "acum nu trebuie peste tot ajutor militar", dar că o astfel de măsură ar putea fi luată pentru Spitalul Județean din Deva.

"Avem o discuţie pentru spitalul din Deva (privind conducere militară -n.r.) Rămâne, în această seară să am o discuţie şi cu prefectul, şi cu primarul, despre felul în care acei domni manageri, directori medicali şi-au dat demisia ieri. Rămâne ca, astăzi, să-mi facă o nouă propunere şi ne gândim şi la un management militar şi la Deva", a declarat ministrul Sănătăţii.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva, Silviu Didilescu, şi directorul medical, Claudiu Antal, au demisionat marți.

Prefectul judeţului Hunedoara, Vasilică Potecă, a declarat, marţi, că managerul şi directorul medical de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva au demisionat deoarece nu au reuşit să-şi impună programul de restructurare a unităţii sanitare în faţa medicilor de acolo, inclusiv programul de lucru de 14 zile, propus în condiţii de izolare.
Sindicatul medicilor din Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva "Medicorum Honorem" a acuzat, luni, conducerea unităţii medicale de "abuzuri" în modul în care ar fi înţeles să gestioneze activitatea instituţiei şi programul de lucru al cadrelor medicale, în contextul epidemiei de COVID-19, solicitând intervenţia miniştrilor Sănătăţii şi Muncii pentru detensionarea situaţiei.

Într-o scrisoare deschisă adresată miniştrilor Nelu Tătaru şi Violeta Alexandru, medicii susţin că după ce spitalul a intrat în carantină, pe 29 martie, personalul medical nu a mai putut părăsi unitatea sanitară, iar SJU Deva ar fi continuat să interneze cazuri noi de bolnavi COVID-19 pozitiv, scrie Agerpres.

Organizaţia sindicală susţine că după testarea medicilor şi delimitarea cazurilor COVID-19 pozitiv, actuala conducere a SJU Deva ar fi putut relua activitatea normală pentru întreg personalul angajat, cu respectarea normării muncii şi acuză că s-ar face presiuni pentru ca unele cadre medicale să vină la serviciu pentru perioade consecutive de 14 zile.

În finalul scrisorii deschise, Sindicatul "Medicorum Honorem" avertizează că "va refuza categoric prezentarea la muncă în astfel de condiţii impuse abuziv", apreciind că interdicţia de a părăsi spitalul la finalul programului de lucru nu ar fi justificată, conform Hotnews. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră