N-a fost greu să dispară, dar e greu să fie declarat mort: Codruț Marta, fostul șef de cabinet al lui Sorin Blejnar

03 Iul 2020 | scris de A.V.
N-a fost greu să dispară, dar e greu să fie declarat mort: Codruț Marta, fostul șef de cabinet al lui Sorin Blejnar

Magistrații din București nu l-au putut declara mort pe Codruț Marta, fostul șef de cabinet al lui Sorin Blejnar, în perioada în care acesta era preşedintele ANAF. Asta din cauză că fratele acestuia nu s-a achitat de o obligație legală stabilită de instanță, informează stiripesurse.ro.

Fratele lui Marta trebuia să dea un anunț în ziar, în care să ceară informații de la cetățeni, pentru a afla dacă fratele său nu a fost văzut. E vorba de o procedură legală necesară înainte de declararea decesului, iar fratele lui Marta a dat anunțul abia azi, nu cu cinci zile înainte, așa cum era obligat.

Practic, s-a încălcat articolul 945 alin. (2) din Codul de procedură civilă.
"(2) Totodată, președintele va dispune să se facă afișarea cererii la ultimul domiciliu cunoscut al celui dispărut, la sediul primăriei comunei, orașului, municipiului sau sectorului municipiului București și la sediul instanței, precum și publicarea într-un ziar de largă circulație a unui anunț despre deschiderea procedurii de declarare a morții, cu invitația ca orice persoană să comunice datele pe care le cunoaște în legătură cu cel dispărut."

Potrivit unor surse judiciare citate de TVR, procurorii îl bănuiesc pe omul de afaceri israelian Elan Schwartzenberg, fostul soț al Mihaelei Rădulescu, că ar fi implicat în dispariția lui Codruț Marta, care nu mai este de găsit din 2012.

În timpul anchetei, a reieșit că omul de afaceri, Elan Schwarzenberg, a fost ultima persoană care l-ar fi văzut pe Codruț Marta în viață, însă acesta nu a fost audiat până la acest moment, informează Antena3.

Numele lui Codruţ Marta a fost vehiculat în mai multe dosare de evaziune fiscală, fiind cercetat alături de fostul preşedinte ANAF Sorin Blejnar şi de alte persoane cu funcţii de conducere în autorităţi de control ale statului.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră