Se simt prea înghesuiți! Un stat european vrea să se extindă pe mare. Costurile sunt uriaşe (VIDEO)

09 Iul 2016 | scris de Istvan Deak
Se simt prea înghesuiți! Un stat european vrea să se extindă pe mare. Costurile sunt uriaşe (VIDEO)

Este vorba despre Principatul Monaco, iar conform BFM TV, obiectivul principal este de a câştiga șase hectare, pentru a putea construi acolo locuinţe de lux. Proiectul ar urma să se întindă pe durata a zece ani, iar obiectivul ar fi construirea unui cartier de afaceri, pentru a atrage clientela bogată. Costul? Două miliarde de euro!

Una dintre marile provocări este construirea unei dale submarine gigantice, de 600 de hectare, la 20 de metri adâncime, pentru a susţine construcţiile. Se ia în calcul folosirea unor module din beton de 30 de metri lungime şi peste 700 de metri cubi, aduse cu barjele pe cale maritimă, apoi scufundate în mare. Costurile finale ale proiectului sunt estimate la peste un miliard de euro.

Proiectanţii susțin că această măsură este cea mai potrivită împoriva curenţilor marini din zonă. Sursa citată aminteşte că în anii 60 a fost construit un cartier de afaceri de 22 de hectare, pe mare, în apropierea stadionului. Dar acum nu mai este spațiu suficient.

Autoritățile din Monaco susțin că ar fi nevoie de 350.000 de metri pătraţi suplimentari la fiecare 10 ani, pentru a se putea dezvolta în continuare. Cu o populație de 35.986 de locuitori pe o suprafaţă de numai 1,98 de kilometri pătraţi, Principatul Monaco este statul care are cea mai mare densitate a populaţiei din lume.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră