Ministrul Sănătății: 2,3 milioane de români vor primi gratuit măști de protecție

22 Mai 2020 | scris de A.A.
Ministrul Sănătății: 2,3 milioane de români vor primi gratuit măști de protecție

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a declarat joi seară că s-a aprobat OUG-ul privind acordarea gratuită de măști către persoanele defavorizate. Se vor acorda 50 de măști de persoană pentru o perioadă de două luni, precizează Hotnews.

”În urma modificării în Parlament a hotărârii de guvern privind starea de alertă, am adoptat astăzi în ședința de guvern o Ordonanță de Urgență privind acordarea de către Ministerul Sănătății, prin Direcțiile de Sănătate Publică, către autoritățile locale necesarul de măști de protecție pentru familiile și persoanele defavorizate În acest sens, am aprobat măști de protecție pentru 2,3 milioane de persoane din categoriile defavorizate”, a declarat ministrul.

Premierul orban a declarat azi, la inceputul sedintei de guvern, că achiziționarea și distribuirea de măști gratuite către persoanele defavorizate ar fi trebuit făcute prin Ministerul Muncii, cu susținerea Poștei Române. Însă, Parlamentul a decis ca măștile să fie achiziționate de Ministerul Sănătății, prin direcțiile de sănătate publică, acesta urmând să le pună la dispoziția autorităților locale.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră