Ministerul Transporturilor: Gratuitatea CFR pentru studenţi rămâne valabilă

19 Feb 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Ministerul Transporturilor: Gratuitatea CFR pentru studenţi rămâne valabilă

Chiar dacă senatorii au restricţionat accesul studenţilor la călătorii gratuite pe linia ferată, Ministerul Transporturilor anunţă că ordonanţa prin care s-au acordat facilităţile va râmâne nemodificată.

Anunţul a fost făcut de ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, după discuţiile de sâmbătă cu liderul PSD, Liviu Dragnea pe marginea amendamentului adus de senatorii din Comisia de buget la proiectul de Lege pentru aprobarea a OUG nr 2/2017 privind gratuitatea călătoriilor studenților pe calea ferată.

Conform acestui amendament, studenţii vor călători gratuit cu trenul, dar numai pe distanţele dintre localitatea de domiciliu şi cea în care se află unitatea de învăţământ frecventată. Un alt amendament extinde gratuitatea şi în cazul elevilor de liceu.
 
"În urma discuției, s-a convenit cu privire la faptul că toate măsurile cuprinse în Programul de Guvernare vor fi respectate și implementate, iar în cazul gratuității călătoriilor studenților pe calea ferată aceasta nu va fi modificată și va rămâne în forma prevăzută în OUG nr 2/2017", precizează Ministerul Transporturilor, într-un comunicat, emis după întâlnire Cuc-Dragnea.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră