Ministerul Transporturilor anunţă schimbarea cărţilor de identitate a maşinilor

09 Ian 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Ministerul Transporturilor anunţă schimbarea cărţilor de identitate a maşinilor

"Proiectul de ordin de ministru al transporturilor, al ministrului administraţiei şi internelor şi al ministrului finanţelor publice stabileşte un nou format de carte de identitate a vehiculului care conţine o serie de rubrici noi a căror introducere a fost impusă de necesitatea furnizării unor informaţii pentru unele autorităţi ale statului. De asemenea, pentru facilitarea preluării informaţiilor de către autorităţile de înmatriculare din cartea de identitate a vehiculului, numerotarea şi denumirea unor rubrici din aceasta a fost armonizată cu cele prevăzute în certificatul de înmatriculare", se arată în expunerea de motive a proiectului de ordin.

Conform proiectului, noile cărţi de identitate vor fi eliberate de Registrul Auto Românde la 1 iulie. În noile documente vor fi introduse elemente de securizare suplimentare, rubrici referitoare la propulsie, motor electric, emisii CO 2, suspensii față-spate, raport putere-masă numai pentru motociclete, turație și norma europeană de poluare iar rubricile care conțin informații despre mașină vor fi traduse în limba engleză, informează RRA.

Eliberarea cărţilor de identitate conforme cu modelul stabilit prin ordinul Ministerului Transporturilor se va face după epuizarea cărţilor de identitate care se află în stoc la data intrării în vigoare a respectivului ordin.

Cărţile de identitate eliberate până la data intrării în vigoare a noii reglementări, precum şi cele eliberate până la epuizarea stocului existent rămân valabile, mai arată Ministerul Transporturilor.

Proiectul de ordin va fi în dezbatere publică până la 18 ianuarie, dată-limită pentru primirea de propuneri/opinii/sugestii de la cei interesaţi.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră