MAE: Grevă a feroviarilor din Bruxelles şi sudul Belgiei

04 Ian 2016 | scris de Gabriela Antoniu
MAE: Grevă a feroviarilor din Bruxelles şi sudul Belgiei

Greva la care nu s-au raliat feroviarii flamanzi va începe marți, 5 ianuarie 2016, la ora locală 22:00. Deși vor intra în grevă doar lucrătorii feroviari din capitala Bruxelles și din sudul țării, dată fiind interconectarea rețelei feroviare belgiene, acțiunea din 6-7 ianuarie 2016 poate provoca perturbări ale traficului feroviar și în restul țării, motiv pentru care călătorii sunt sfătuiți să ia în calcul variante alternative pentru deplasare, precizează MAE.

Greva feroviarilor a fost anunţată la sfârşitul anului trecut. La 28 decembrie, operatorii feroviari anunţau că o grevă a lucătorilor feroviari belgieni, pe 6 şi 7 ianuarie 2016, va provoca perturbări ale traficului trenurilor de mare viteză între Belgia, Marea Britanie, Franţa, Germania şi Olanda, conform Reuters.

Deşi sindicatele feroviare se aflau încă în negocieri dacă să dea sau nu undă verde declanşării grevei, marii operatori feroviari internaţionali îşi actualizaseră deja informaţiile de pe site-uri astfel încât acestea să reflecte perturbările de trafic.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră