La 52 de ani, au trecut peste drama pierderii fiului lor în Colectiv, devenind din nou părinți

22 Apr 2017
La 52 de ani, au trecut peste drama pierderii fiului lor în Colectiv, devenind din nou părinți

Andrei Petru Bucă este unul dintre tinerii care și-au pierdut viața în incendiul din clubul “Colectiv”.  Avea 29 de ani, absolvise facultatea de arhitectură şi lucra la o companie importantă în domeniu, fiind pe drumul construirii unui nume de referință în arhitectura românească.

„La educaţia şi aptitudinile sale, ar fi putut oricând să plece în străinătate. Eu l-am convins să rămână în ţară, pentru că şi aici se pot face lucruri deosebite, iar el a îmbrăţişat până la urmă atât de mult această idee încât încerca să îi convingă şi pe alţii să rămână şi să îşi facă o carieră de succes în ţară. Şi-a iubit ţara. Mi-ar fi plăcut să ajungem să lucrăm împreună în domeniul meu, al construcţiilor navale”, declara Dorin Bucă, tatăl său, la comemorarea unui an de la tragicul eveniment din “Colectiv”. 

De când a plecat Andrei, Marcela şi Dorin Bucă, părinţii săi,  au simțit o enormă singurătate, că viața lor e goală, că nu mai avea sens și împlinire. Pentru a putea trece peste drama abătută în familia lor, cei doi soți au luat hotărârea să mai facă un copil.

„În momentul când a plecat Andrei dintre noi, simţeam că viaţa noastră nu mai are niciun sens. Am simţit un gol atât de mare încât, în fiecare zi când ne sculam, ne uitam unul la altul, ne luam în braţe şi plângeam. Dar am strâns din dinţi, nu ne-am lăsat şi ne-am înţeles, tot aşa, din priviri, uitându-ne unul la altul, că nu are rost să continuăm în această lume dacă nu mai facem un copil”, a mai declarat Dorin Bucă.

Deşi are 52 de ani, Marcela a dus sarcina fără mari probleme, născând o fetiță perfect sănătoasă, cu doar câteva ore înainte marii sărbători creștine a Învierii Domnului. Fetița se numește Andreea Gabriela, în memoria fratelui său dispărut și a faptului că au aflat de sarcină chiar de Sființi Arhangheli Mihail și Gavril.

„Nu găsim cuvintele care să exprime bucuria cu care ne-a umplut sufletele acest copil! Nu vom găsi niciodată vorbele de bucurie şi de mulţumire Lui Dumnezeu pentru minunea care a venit la noi în casă”, a declarat Dorin Bucă.

Dorin Bucă spune că încă aşteaptă ca persoanele responsabile de moartea celor 64 de victime din „Colectiv” să fie pedepsite. Însă, cel puţin deocamdată, procesele intentate de familiile victimelor împotriva patronilor clubului „Colectiv” trenează. „Abia în mai se va relua procesul intentat de asociaţia din care facem şi noi parte, numită «Colectiv GTG 3010». Aşteptăm să vedem cum se vor mişca lucrurile în continuare, dar deocamdată nu s-a mişcat mare lucru”, a declarat Dorin Bucă.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră