Kovesi, plasată sub control judiciar - surse

28 Mar 2019 | scris de A.V.
Kovesi, plasată sub control judiciar - surse

Laura Codruța Kovesi a fost plasată sub control judiciar de către procurorii Secției de anchetare a magistraților, au precizat, pentru Mediafax, surse apropiate anchetei.

De asemenea, fosta șefă DNA are calitatea de inculpat.

Fosta șefă a DNA a fost audiată timp de aproximativ șase ore și jumătate la Secția de anchetare a magistraților, iar la ieșire a anunțat că procurorul de caz i-a interzis să vorbească cu presa despre ce s-a întâmplat la audieri și despre dosarul pentru care a fost chemată. "Nu am voie să spun nimic, este o măsură de a-mi închide gura", a afirmat Kovesi.

Una dintre interdicții este aceea de a părăsi țara.

Fosta șefă a DNA a intrat la audieri la Secția de anchetare a magistraților la ora 13.00. La ieșirea de la audieri, Kovesi a afirmat că prezența sa, din nou, la secția pentru anchetarea magistraților, face parte din campania de hărțuire cu care deja s-a obișnuit.

Kovesi a mai spus că se încearcă reducerea sa la tăcere pentru că, probabil, "disperarea unora" că ea ar putea fi numită procuror-șef european a ajuns la anumite cote.

UPDATE

Laura Codruţa Kovesi a declarat, joi seară, că în ultima perioadă se spun atât de multe minciuni despre ea în spaţiul public încât nu reuşeşte să ţină pasul cu toate, scrie News.ro.

Ea a afirmat că a văzut fotografii şi filmuleţe trucate cu ea, dar afirmă cu nu pot exista fotografii din locuri în care nu a fost sau cu persoane cu care nu s-a întâlnit.

UPDATE

Ambasadorul Canadei în România Kevin Hamilton se declară îngrijorat de informaţiile privind plasarea fostei şefe DNA Laura Codruţa Kovesi sub control judiciar şi alte interdicţii impuse acesteia.

„Sunt îngrijorat de relatările din această seară conform cărora Laura Kovesi a fost plasată sub control judiciar de către autorităţile române, interzicându-i-se să părăsească ţara şi să discute cu mass-media”, a scris pe Twitter ambasadorul Canadei, Kevin Hamilton.

UPDATE

Fosta şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi a depus, vineri, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, o contestaţie împotriva măsurii controlului judiciar, dispusă împotriva ei de procurorii Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă, în legătură cu aducerea în ţară a fostului director FNI Nicolae Popa, informează agerpres.ro.

UPDATE

Președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, spune că este ”îngrijorat de vestea că Laura Codruța Kovesi a fost plasată sub control judiciar”.

”Parlamentul European este își sprijină în continuare candidatul pentru Procurorul European”, scrie Tajani pe Twitter, un semnal important că parlamentarii europeni sunt încă alături de propunerea lor pentru înalta funcție europeană, Laura Codruța Kovesi, în ciuda evenimentelor de la București.

Președintele Parlamentului European mai spune și că va ridica această chestiune la reuniunea liderilor PE de miercurea viitoare, scrie hotnews.ro.

Postarea lui Tajania a fost distribuită pe Twitter și de Grupul PPE, cel mai mare grup politic din Parlamentul European.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră