Înființarea fundației lui Victor Ponta, admisă de instanţă

21 Ian 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Înființarea fundației lui Victor Ponta, admisă de instanţă

"Admite cererea formulata de Asociația Black Sea Regional Cooperation Projects 2020. Dispune înscrierea ca persoană juridică în registrul special al instanței a asociației cu denumirea Asociația Black Sea Regional Cooperation Projects 2020. Cu apel care se depune la Judecătoria sector 5 București în 5 zile de la pronunțare pentru petentă și de la comunicare pentru Ministerul Public", se arată în decizia luată de judecători, conform Agerpres.

Fundaţia va fi condusă de Victor Ponta, secondat de foştii miniştri Daniel Constantin şi Nicolae Bănicioiu, vicepreşedinţi. Liderul PSD, Liviu Dragnea, dădea de înţeles, luni, după o întâlnire cu fostul premier, că fundaţia lui Ponta nu este una politică şi că îl va ajuta cu tot ce poate. 

"În mare, nu pleacă din PSD Victor Ponta, nu își face alt partid Victor Ponta. Fundația pe care a înființat-o este o acțiune a lui, în care eu îl sprijin. Îl ajut cu tot ce pot, în limitele legii și în limitele bunului simț. În primul rând, îl sprijin moral, adică îl încurajez să meargă mai departe cu această fundație", a declarat Dragnea.

Cum, neoficial, se spunea că planul lui Ponta de a-şi face fundaţie nu e văzută cu ochi buni de Dragnea, liderul PSD a negat. "S-a plecat de la o știre falsă, neasumată, pentru că nu avem nici un fel de problemă cu fundația pentru care și-o înființează și sper să fie aprobată de instanță. Eu l-am încurajat și îl încurajeze să meargă mai departe cu această fundație. Nu poate face ceva rău, ci ceva bine pentru că are foarte multă experiență acumulată și multe cunoștințe în țările din jurul României", a susţinut Dragnea.

El a mai spus că, dacă va fi invitat, va fi prezent la lansarea fundaţiei, după aprobarea instanţei.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră