INCONŞTIENŢĂ UCIGAŞĂ. Şoferul microbuzului implicat în accidentul din Ungaria transmitea Live pe Facebook în momentul impactului. VIDEO

23 Mai 2018 | scris de Marina Constantinoiu Istvan Deak
INCONŞTIENŢĂ UCIGAŞĂ. Şoferul microbuzului implicat în accidentul din Ungaria transmitea Live pe Facebook în momentul impactului. VIDEO Galerie foto (3)

Un teribil accident a curmat nouă vieţi pe drumul naţional 4 din Ungaria. Nouă români au murit după ce un microbuz înmatriculat în România s-a ciocnit violent cu un camion.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe (MAE), accidentul a avut loc pe drumul naţional 4 din Ungaria, în apropierea localităţii Ceglédbercel, la aproximativ 60 de kilometri de Budapesta, pe sensul de deplasare spre România, unde  un microbuz înmatriculat în România s-ar fi angajat cu viteză excesivă într-o depăşire şi s-a ciocnit cu un camion care se deplasa pe contrasens. 

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat marţi seară că a activat celula de criză şi a făcut demersuri în regim de urgenţă pe lângă autorităţile locale pentru a obţine informaţii cu privire la cetăţenia şi identitatea victimelor.

Potrivit purtătorului de cuvânt al poliţiei judeţului Pest, citat de MTI şi preluat de hirado.hu, şapte bărbaţi şi două femei şi-ar fi pierdut viaţa în accident, iar la identificarea victimelor au participat atât partea ungară, cât şi cea română.

Şoferul microbuzului implicat în accidentul din Ungaria, în urma căruia nouă români au murit, transmitea Live pe Facebook şi asculta o manea, în momentul impactului, potrivit unei înregistrări care a apărut pe reţelele de socializare, scrie News.ro.

Potrivit unor informaţii difuzate de observator.tv, autorul tragediei din Ungaria a mai fost implicat în două accidente grave. Ultimul a avut loc anul trecut, în urma căruia o tânără de 21 de ani a intrat în comă.

Înregistrarea care a apărut pe reţelele de socializare este făcută de o persoană care a urmărit pe telefonul mobil transmisia Live a şoferului microbuzului.

Acesta s-a filmat în timp ce se afla la volanul autovehicului şi se observă cum se uită pe telefonul mobil de mai multe ori. În spatele acestuia, se aud şi se văd câţiva dintre pasagerii microbuzului.

La un moment dat, şoferul intră pe contrasens, angajându-se într-o depăşire periculoasă, însă nu pare să realizeze că din faţă vine un camion. Înregistrarea surprinde chiar momentul impactului dintre microbuzul înmatriculat în Mureş, în care se aflau nouă persoane, şi camionul încarcat cu nisip.

Primarul comunei Mica (Mureş), din care provin patru dintre victimele accidentului produs în Ungaria, a declarat pentru News.ro că o familie şi-a pierdut doi fii şi nora, iar tatăl băieţilor a scăpat doar pentru că s-a întors în ţară cu maşina, nu cu microbuzul implicat în accident.

De asemenea, primarul spune, referindu-se la două dintre victimele care proveneau dintr-un alt sat, Agrişeu, că erau soţ şi soţie şi aveau 7 copii.

O celulă de criză a fost constituită, miercuri, la nivelul Prefecturii Mureş, din care fac parte experţi în asistenţă socială, pentru a se oferi sprijin familiilor şi consiliere psihologică minorilor ai căror părinţi sau rude au decedat în accident.

Autorităţile încearcă să stabilească numărul exact al copiilor care vor avea nevoie de consiliere psihologică. Reprezentanţii Prefecturii au discutat cu primarii comunelor Mica şi Bălăuşeri, pentru a se găsi soluţii de sprijinire financiară a familiilor îndoliate.

Pe Internet există şi alte înregistrări video care surprind impactul puternic dintre cele două autovehicule.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră