Încă o lovitură pentru familia lui Dan Adamescu

10 Feb 2017
Încă o lovitură pentru familia lui Dan Adamescu

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie  a respins, vineri, definitiv, cererea lui Alexander Adamescu de anulare a mandatului de arestare naţional emis pe numele său în 19 mai 2016 şi a mandatului de arestare european, emis în 6 iunie 2016. Decizia vine la nici o lună de la moartea tatălui său, omul de afaceri Dan Adamescu.

Alexander Adamescu contestase la instanţa supremă hotărârea din 25 ianuarie a Curţii de Apel Bucureşti prin care aceeaşi cerere era respinsă, relatează news.ro.

Alexander Adamescu a fost eliberat pe cauţiune în 14 iunie 2016 de o instanţă din Londra, fiind obligat să poarte în permanenţă pe picior o brăţară de localizare, până când va fi soluţionată cererea autorităţilor române de extrădare. El fusese prins de prins de poliţiştii din Londra pe 13 iunie 2016, în baza unei informaţii date de Poliţia Română.

De asemenea, autorităţile din Marea Britanie i-au reţinut paşaportul lui Alexander Adamescu, dar şi paşapoartele membrilor săi de familie.

La 26 mai 2016, instanţa supremă a decis definitiv arestarea preventivă în lipsă a lui Alexander Adamescu, în dosarul în care este acuzat că, împreună cu tatăl său, omul de afaceri Dan Adamescu, a dat mită 15.000 de euro şi 23.000 de lei judecătorilor Ion Stanciu şi Elena Rovenţa, de la Tribunalul Bucureşti, pentru soluţii favorabile în dosare de insolvenţă.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră