În plină criză provocată de noul coronavirus, speranță pentru agricultură

27 Mar 2020
În plină criză provocată de noul coronavirus, speranță pentru agricultură

Guvernul a aprobat în ședința de joi o serie de hotărâri pentru toate ramurile economiei în încercarea de a proteja din punct de vedere financiar populația, firmele și întreaga situație financiară a țării.

O măsură importantă vine în sprijinul agriculturii și a producătorilor mai ales în contextul unei potențiale crize alimentare și a intenției de a ne baza din ce în ce mai mult pe producție proprie.

Șeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, a declarat că a fost aprobată acordarea ajutorului de minimis pentru cultivatorii de tomate în spaţii protejate, prin care producătorii pot primi până la 3.000 de euro pe an.

"În contextul generat de epidemia cu coronavirus, pentru a stimula producţia internă de alimente, în contextul în care oferta de produse agroalimentare este în scădere la nivelul producătorilor pe piaţa internaţională, Guvernul sprijină producătorii locali pentru a veni cu produse, pentru a stimula producţia de produse agroalimentare în această perioadă şi a fost adoptată hotărârea de guvern privind acordarea ajutorului de minimis pentru cultivatorii de tomate în spaţii protejate. Este vorba despre producătorii de tomate, care pot primi până la 3.000 de euro pe an şi se aplică pe întreg teritoriul României. Programul, aşadar, continuă în acest an cu acest sprijin, pentru a putea aduce în pieţe şi în spaţiile comerciale tomate româneşti la vânzare", a afirmat Ionel Dancă, vineri, la Palatul Victoria, unde a anunţat principalele măsuri luate de Executiv în şedinţa de joi și transmise prin intermediul Digi24.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră