Gripa închide școlile vineri

24 Ian 2019 | scris de A.V.
Gripa închide școlile vineri

Copiii, destul de recent reveniți din vacanță, vor avea din nou parte de patru zile libere, căci gripa închide toate școlile din țară vineri.

Decizia a fost luată de Ministerele Sănătății și Educației, de teama unei epidemii de gripă. Numărul total al deceselor provocate de gripă a ajuns la 34.

Conform raportărilor INSP, săptămâna 14 – 20 ianuarie 2019 a avut un caracter epidemic, la fel ca şi săptămâna anterioară acesteia, scrie News.ro.

Numărul cazurilor de infecţii respiratorii acute a crescut din nou cu peste 20% faţă de nivelul aşteptat.

Conform specialiştilor, dacă şi cea de a treia săptămână consecutiv îşi va menţine caracterul epidemic, va fi declarată epidemia de gripă, precizează Ministerul Sănătăţii.

 Ministerul Sănătăţii a informat Ministerul Educaţiei Naţionale despre situaţia privind evoluţia infecţiilor gripale şi despre oportunitatea unei măsuri suplimentare de prevenire a îmbolnăvirilor cu gripă, care constă în suspendarea cursurilor în unităţile de învăţământ preuniversitar pentru data de 25 ianuarie.

Aceasta măsură a fost aprobată printr-un Ordin al ministrului Educaţiei Naţionale.

Astfel, dat fiind că 24 ianuarie este declarată oficial zi liberă, timp de 4 zile, copiii vor putea evita expunerea în colectivităţi, anunţă Ministerul Sănătăţii.

Potrivit ministrului Sănătăţii, autorităţile vor continua să supravegheze atent evoluţia gripei în toată ţara, scrie agerpres.ro.

Măsurile de prevenire şi control demarate de Ministerul Sănătăţii săptămâna trecută, la debutul sezonului gripal, se menţin în perioada următoare.

Deciziile de suspendare a orelor de curs pe o perioadă limitată de timp se vor aplica punctual, subliniază sursa citată.

În urma analizei solicitărilor transmise de medicii de familie şi centralizate de Direcţiile de Sănătate Publică, MS a demarat procedurile pentru a achiziţiona suplimentar un număr de aproximativ 25.000 de doze de vaccin.

UPDATE

De luni, deciziile de suspendare a orelor de curs pe o perioadă limitată de timp se vor lua punctual.

În ultimele 7 zile, peste 4.000 de oameni au fost diagnosticaţi cu gripă confirmată clinic. Camerele de gardă ale spitalelor sunt pline.

Marţi, autorităţile vor decide dacă vor declara epidemie de gripă.

"Dacă vom avea trei săptămâni la rând săptămână epidemică, cu siguranţă vom lua această decizie (de a declara epidemie de gripă în România, n.r.). De aceea am şi cerut Institutului Naţional de Sănătate Publică ca în ziua de marţi să publice situaţia la nivel naţional, astfel încât să putem lua deciziile care se impun, cât mai repede", a precizat astăzi ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră