Grant european de 1,5 milioane de euro, câștigat de o cercetătoare de la Universitatea Babeș-Bolyai

04 Dec 2015 | scris de Istvan Deak
Grant european de 1,5 milioane de euro, câștigat de o cercetătoare de la Universitatea Babeș-Bolyai


El are în vedere dezvoltarea unei noi tehnici de datare cu acuratețe a perioadelor glaciare și de încălzire globală, de-a lungul unei perioade ce începe acum 2,5 milioane de ani și se termină în prezent.
Obiectivul proiectului este de a furniza detalii asupra schimbărilor climatice trecute, oferind astfel informații cercetătorilor care încearcă să înțeleagă tendințele actuale și viitoare din domeniu.
Nouă tehnică va testa probe din toată lumea de loess, o categorie de sol ce acoperă aproximativ 10% din suprafața Terrei, și va integra diferite metode optice și spectroscopice.
”Avem nevoie să ne păstrăm cei mai talentați cercetători în Europa, în paralel cu încercarea de atragere a oamenilor de știință de top din alte părți ale lumii. Aceste granturi ne garantează că cele mai bune idei ale omenirii sunt dezvoltate chiar aici, de către cercetători și oameni de știință ce au libertatea și siguranța de a-și dezvolta o carieră și ambițiile pe continentul nostru”, a declarat Carlos Moedas, comisarul european pentru Cercetare, Știință și Inovare.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră