Gabriela Firea, ultimatum firmei care se ocupă de lucrările de la Piața Sudului 

31 Mar 2017
Gabriela Firea, ultimatum firmei care se ocupă de lucrările de la Piața Sudului 

Gabriela Firea a trimis o scrisoare deschisa constructorului ce activează pe șantierul Piata Sudului, Asocierea Astaldi SPA – Euroconstruct Trading 98 SRL – RCV Global Group SRL, in care isi exprima nemultumirea cu privire la executarea contractului şi realizarea unei circulatii fluente in zona Piata Sudului – Şos. Oltenitei.
 
"In calitate de reprezentant ales de catre cetatenii Municipiului Bucureşti imi exprim personal şi ferm nemultumirea şi va transmit ca lucrurile nu pot trena la nesfarşit cu aceasta investitie, care afecteaza viata economica şi sociala a locuitorilor din sectorul 4 şi nu numai. Avand in vedere data la care trebuia finalizat contractul de lucrari, 10.12.2015, şi stadiul actual de realizare de numai 63% dupa aproape 15 luni, consideram ca trebuie sa actionati de urgenta in sensul maririi ritmului de executie. Aşa cum am vazut, ritmul executiei pe perioada campaniei electorale, a fost unul sustinut, ati mobilizat peste 200 de muncitori in şantier. Consider ca o asociere de firme de talia dvs. nu face parada pentru a impresiona eventualii candidati si de aceea va solicit sa lucrati si acum in acelasi ritm".

Primarul General, Gabriela Firea, a explicat ca, in cadrul intalnirilor de management, reprezentantii legali ai asocierii au declarat termene de finalizare partiale in luna decembrie 2016 pentru pasajul rutier şi aprilie 2017 pentru finalizarea pasajelor pietonale şi restabilirea totala a circulatiei: "Doresc sa va atrag atentia ca, inclusiv in cadrul vizitei oficiale din luna octombrie 2016, ati avansat, prin managerul dvs. de proiect ca termen de finalizare a lucrarilor la pasaj, luna aprilie 2017. Proiectul de modernizare a infrastructurii rutiere Piata Sudului este realizat din fonduri europene şi dorim sa va atragem atentia ca nefinalizarea la termenul asumat a lucrarilor de constructie şi depaşirea duratei de implementare au ca efect restituirea tuturor sumelor rambursate catre Beneficiar de catre AMPOR, in temeiul contractului de finantare".

Proiectul, in pericol de a fi considerat neeligibil
Edilul a explicat faptul ca, in cazul in care se intarzie data de finalizare a lucrarilor, proiectul in intregimea lui va fi considerat ca fiind neeligibil, consecinta fiind rezilierea Contractului de Finantare si restituirea de catre Beneficiar a tuturor sumelor rambursate de AMPOR pana la data rezilierii. In acest caz, prejudiciul inregistrat de Beneficiar va consta in efortul financiar pe care acesta il va face din bugetul local pentru asigurarea finantarii proiectului şi a restituirii sumelor catre AMPOR plus a eventualelor penalitati ce vor fi in sarcina Beneficiarului
 

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră