Gabriela Firea: De sâmbătă se va circula parţial prin pasajul Piaţa Sudului

26 Apr 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Gabriela Firea: De sâmbătă se va circula parţial prin pasajul Piaţa Sudului

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat miercuri, că de sâmbătă se va putea circula prin pasajul Piaţa Sudului, pe un singur fir dus - întors. Circulaţia se va face însă pe răspunderea constructorului deoarece legea nu permite recepţii parţiale ale lucrării.

"Mi s-a transmis, nu oficial, că sâmbătă se va putea relua circulaţia pe un fir de mers dus şi unul întors prin pasajul Piaţa Sudului, dar având în vedere că legislaţia nu permite în acest moment să se realizeze recepţii parţiale, practic ar fi răspunderea constructorului pentru acest acces la pasajul Piaţa Sudului, pe un fir dus şi pe un fir întors. Dar nu ar fi rău, ar fi foarte bine. Noi aşteptăm finalizarea în integralitatea a acestui obiectiv", a declarat Gabriela Firea.

Anunţul primarului Capitalei vine după ce edilul a somat marţi, pentru a doua oară, consorţiul de firme care realizează pasajul rutier de la Piaţa Sudului, asocierea Astaldi SPA – Euroconstruct Trading 98 SRL – RCV Global Group SRL, să accelereze ritmul lucrarilor, ameninţând cu rezilierea contractului.

"Având în vedere că ne aflăm în situaţia prevăzută în contract, potrivit căreia aţi neglijat în mod flagrant şi repetat să vă îndepliniţi obligaţiile contractuale, deşi aţi fost notificaţi în repetate rânduri, vă punem în vedere ca de urgenţă să procedaţi la executarea obligaţiilor. În caz contrar vom parcurge procedura privind rezilierea contractului conform prevederilor contractuale", se arată într-o scrisoare semnată de primarul Capitalei şi adresată constructorilor.

Lucrările la pasajul subteran de la Piaţa Sudului au început în primăvara anului 2014 şi ar fi trebuit să se încheie în decembrie 2015. Din cauza unor cabluri descoperite în subteran, a fost stabilit un al doilea termen - iunie 2016. Nu a fost gata nici atunci aşa că a fost avansat un al treilea - martie 2017, nerespectat nici de data aceasta.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră